23948sdkhjf

Rapport: Er energispareaftalen i strid med EU?

Ny rapport afslører at Energispareaftalen kan være i strid med EU-regler. Der er meget, der tyder på, at ordningen i praksis udgør en ulovlig statsstøtte.
En ny rapport, udfærdiget af advokatfirmaet Copenhagen Counsel for Dansk Fjernvarme, afslører usikkerhed omkring energispareaftalen.

Konklusionen i rapporten er, at ordningen ”formentlig er i strid med reglerne”, og at tilskuddene ”formentlig udgør ulovlig statsstøtte”.

- Det er lidt pinligt, at man har ladet energispareordningen køre så lang tid uden at se mere kritisk på den, siger Kim Mortensen, direktør for Dansk Fjernvarme.

- Det giver simpelthen ingen mening for fjernvarmekunderne, at de skal betale for energibesparende tiltag hos erhvervslivet. Det er udelukkende omkostninger, som giver en højere fjernvarmeregning, og hverken kan ses som sparet brændsel hos fjernvarmeværket eller et lavere forbrug hos den enkelte husholdning, siger Kim Mortensen.

Advokatfirmaet Copenhagen Counsel anbefaler derfor en nærmere undersøgelse af, om den danske energispareordning er i overensstemmelse med EU-traktaten.

I 2015 anslås den årlige regning for energispareordningen til forbrugerne at blive 2 milliarder kroner. En regning, der ifølge direktør Kim Mortensen er blevet alt for høj.

- Omkostningerne er eskaleret. Mange virksomheder modtager store tilskud for at reducere deres energiforbrug – tilskud, det nu viser sig, måske er ulovlig statsstøtte, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125