23948sdkhjf

EnviDan sætter omsætningsrekord for tiende gang i træk

AKtiviteterne og omsætningen øges hos EnviDan Holding, der især har haft fremgang på områderne afløb, klima, spildevand, biogas og fjernvarme.
Miljøvirksomheden EnviDan Holding bliver ved med at øge aktiviteterne.

I regnskabet for regnskabsåret 2014/2015 er omsætningen steget til 193 mio. kr., mens resultatet af den primære drift ligger på 13,7 mio. kr. Året før lå omsætningen på 176,8 mio. kr. mens resultatet af den primære drift lå på 13,8 mio. kr.

- Omsætningen er stort set som forventet, mens indtjeningen ligger på niveau med sidste år og dermed procentuelt mindre end budgetteret. Dette skyldes en række individuelle forhold, som ikke anses for at være af permanent karakter, skriver virksomheden i sin beretning.

Derfor anser ledelsen også året som mindre tilfredsstillende med hensyn til resultatet, der, på grund af nedskrivninger på enkelte sager samt engangsomkostningen på 2.594.000 kr., som EnviDan Holding ApS har afholdt i forbindelse med salg af datterselskaber, er lavere end både budget og sidste års resultat. Omsætningen har dog været tilfredsstillende og imødekommer de opstillede mål.

Fordobling over 5 år
Envidan møder årets resultat med optimisme.

- EnviDan har et ambitiøst mål om at fordoble virksomhedens størrelse over de næste 4-5 år,fortæller administrerende direktør i EnviDan Morten Fjerbæk.

- Vores netop aflagte regnskab viser, at dette mål er realistisk. Vi har formået at udbygge vores stærke position inden for afløb, klima og spildevand og samtidig har vores nye forretningsområder inden for rent vand og energi for alvor vist gode resultater i det seneste regnskabsår.

EnviDans rent vand-afdeling har således leveret et driftsresultat på 1,8 mio. kr. og forretningsområdet, som leverer løsninger inden for biogas og fjernvarme, har opnået et overskud på 0,7 mio. kr. før skat. Også EnviDans datterselskab Purenova i Sverige har, efter en svær start på 2014, opnået et meget positivt resultat.

Nye muligheder
Afslutningen af regnskabsåret 2014/2015 markerede samtidig en markant ændring hos EnviDan, idet virksomhedens tre stiftere valgte at overlade roret til VIA, som nu er aktionær i EnviDan og skal bidrage til, at EnviDan når sine mål.

- Vi er glade for at se, at EnviDan igen i år leverer et stærkt resultat. Virksomheden har en sund tilgang til opgaveløsningen inden for forsyningssektoren, og har forstået at se muligheder i de mange forandringer, som branchen har gennemgået og stadig gennemgår. Vi var i forvejen ganske overbevist om, at EnviDan bliver en god investering, da EnviDan har en bred og meget spændende kundegruppe og et fantastisk stærkt fagligt fundament, som vi mener, kan løfte virksomheden til næste niveau. Det netop offentliggjorte resultat bestyrker blot vores opfattelse, siger Jakob Rybak-Andersen fra VIA.

Udsigten for det kommende år er på det danske marked tilfredsstillende. Ordrebeholdningen ved starten af regnskabsåret lå samlet set ca. 10 % over samme tid sidste år. I 2015/16 forventes således en fortsat udvikling i aktivitetsniveauet på rådgivnings- og entrepriseområdet, og såvel omsætning som indtjening forventes at blive øget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094