23948sdkhjf

EU: 3. Liberaliseringspakke for el- og gasmarkedet træder i kraft

Den 3. liberaliseringspakke for el- og gasmarkedet i EU består af fem direktiver og forordninger og er netop blevet offentliggjort i EU Tidende. Dermed er startskuddet givet til, at de nye regler træder i kraft i EU-landene. Hos Dansk Energi ser man ikke pakken som en stor omvæltning for Danmark.
Den 3. liberaliseringspakke for el- og gasmarkedet skal sætte fart i liberalisering og konkurrencen i Europa.

Pakken blev fremlagt af Kommissionen i 2007. I marts i år blev der således indgået forlig mellem Rådet, Parlamentet og Kommissionen om pakken. Den 25. juni blev pakken formelt vedtaget og er netop nu i august blevet offentliggjort i EU Tidende. Det betyder, at de fem direktiver og forordninger træder i kraft 20 dage efter denne offentliggørelse, dvs. d. 3. september 2009. Medlemslandene har dog en frist på 18 måneder til at implementere direktiverne.

Hos Dansk Energi ser man ikke pakken som nogen stor omvæltning for Danmark, da vi allerde har liberaliseret markederne. Annette Schneider, chefkonsulent hos Dansk Energi, ser i stedet udfordringer i forbindelse med den praktiske implementering af pakken. Det gælder f.eks. omkring afklaringen af regionalt samarbejde, definition af rollerne mellem systemansvarlige, regulatorer og markedsaktører, fremdrift af markedsintegration og incitamenter samt sammenhængen mellem engrosmarkedet og udviklingen i detailmarkedet.

- I forhold til forbrugerbeskyttelse – eller detailmarkedet – rummer pakken heller ikke de store udfordringer for Danmark. En undtagelse er dog forbrugernes adgang til at skifte leverandør indenfor tre uger uden beregning, hvor Danmark i dag har månedsskift plus en måned, siger Annette Schneider.

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11