23948sdkhjf

Ny produktionsmåde forbedrer varmevekslers anvendelse dramatisk

Ved at forøge det varmeledende areal forbedres effekten med op til 80 %. Ved at fremstille komponenterne i bukket stål reduceres omkostningerne, og frigør producenten fra at være afhængig af lang leveringstid.
Gl. Bedsted Industri har specialiseret sig i at bearbejde plader og levere færdige komponenter i rustfrit stål, aluminium og øvrige metaller. Og på baggrund af en meget stor know how inden for stålvarer indgår virksomheden ofte i produktudviklingsarbejde i samarbejde med sine kunder.

Netop nu har smedene i Thy afsluttet en spændende udviklingsproces med Århus-virksomheden Westcome Renewable, for hvem man producerer en varmeveksler, der bruges til at effektivisere udrådningsprocessen i rensnings- og biogasanlæg. Ved at foretage ændringer i konstruktionen af selve varmeveksleren er det lykkedes at forøge det varmeledende areal med 10-15 %, og det har givet sig udslag i en meget stor forbedring i effekten. Målinger viser helt op til 80 %.

Set fra Westcome Renewable, der har patentet på varmeveksleren, er dette selvsagt en kæmpe gevinst, men dertil skal lægges, at Gl. Bedsted Industri har leveret en original idé, som har bidraget til at gøre varmeveksleren endnu mere konkurrencedygtig.

- Det var egentlig ren nød, der var årsagen til, at vi fik idéen. Sagen var, at der var meget lang leveringstid på de firkant-rør, vi brugte som standardkomponenter i varmeveksleren, og da vi stod med en produktion, der skulle færdiggøres, besluttede vi ganske enkelt at lave et eksperiment. I stedet for at anvende firkant-rør bukkede vi selv en plade og begyndte at svejse på den, og det fungerede så fint, at vi nu helt og holdent er gået over til at anvende bukket plade som råmateriale, siger direktør Tom Pallisgaard Jensen.

Den nye produktionsmåde har flere fordele. For det første er den billigere, fordi der ligger en besparelse i materialeforbrug, da pladerne kan tilvirkes i vidt forskellige størrelser og dimensioner – og ikke kun i de standardformater, som producenterne af firkant-rør udbyder. Og netop derfor er metoden også en mere fleksibel løsning, som kan tilpasses den enkelte kundes behov. Desuden betyder den nye produktionsmåde, at Gl. Bedsted Industri bliver helt uafhængig af den typisk meget lange leveringstid på firkant-rør – og dermed bliver bedre i stand til at planlægge produktionen.

Kilde: Gl. Bedsted Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079