23948sdkhjf

DONG tager første mølle i brug i Walney 1

Walney 1 Havmølleparken, som er under opførelse i det Irske Hav, leverede d. 13. januar den første CO2-frie strøm til det britiske elnet.
Den første af i alt 51 vindmøller er taget i brug i havvindmølleparken Walney 1. Når havmølleparken og den efterfølgende Walney 2 havmøllepark er i fuld drift, vil de have en kapacitet på 367,2 MW, hvilket svarer til ca. 320.000 britiske husstandes forbrug.

- Storbritannien har en meget ambitiøs plan for at øge produktionen af vedvarende energi og et mål om at få grøn energi og forsyningssikkerhed til at gå hånd i hånd. Vi er meget tilfredse med at være i stand til at bidrage til udbygningen af den vedvarende energi. Den første strøm fra Walney 1 er et meget håndgribeligt resultat af vores anstrengelser for at øge produktionen af vedvarende energi, siger Niels Bergh-Hansen, koncerndirektør i DONG Energy.

Samlet investering på 8,4 milliarder
Opførelsen af Walney 1 begyndte i marts 2010. Installationen af alle møller i parken er netop afsluttet og vindmøllerne bliver idriftsat hen over af de kommende måneder. Opførelsen af Walney 2, som også består af 51 vindmøller, påbegyndes i marts 2011, og parken forventes at være i fuld drift ved udgangen af 2011.

DONG Energy ejer 50,1 procent af de to parker, som udgør en samlet investering på 8,4 mia. kr. Vindmølleparkernes øvrige ejere er Scottish & Southern Energy og et konsortium bestående af PGGM og den hollandske kapitalfond Ampère Equity Fund, administreret af Triodos Investment Management.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125