23948sdkhjf

Millionbevilling til energisikkerhed

Forskning i muligheder for at blive uafhængig af fossile brændstoffer er blandt modtagerne af dette års bevillinger fra Det Strategiske Forskningsråd.
Energisikkerhed og uafhængighed af fossile brændsler er blandt det danske samfunds væsentlige udfordringer. Blandt de 55 ansøgere, som Det Strategiske Forskningsråd netop har valgt at bevillige samlet knap 1 mia. kr., er et projekt, som skal undersøge mulighederne for at reducere spildvarme.

Projektet bygger på den hypotese, at spildvarme kan reduceres ved at bruge termoelektriske materialer, som kan omdanne spildvarme til elektricitet og dermed reducere spildvarmen. Projektet ledes af professor Nini Pryds fra DTU og har fået ca. 18 mio. kr.

Bred vifte af felter tilgodeses
Ud over DTU deltager også forskere fra Aalborg samt en række udenlandske universiteter.

Øvrige områder, der får tildelt bevillinger er forskning i kost og sundhed, hvordan patienter sikres bedre behandling, forebygge sygdomme og bedre uddannelse. Ligesom i projektet om spildvarme vægtes samarbejde mellem forskellige universiteter.

- Det er karakteristisk for forskningsaktiviteterne, at de vil blive udført i et tæt samarbejde med private og offentlige brugere samtidig med, at der er et udbygget samarbejde med forskere overalt i verden, siger Peter Olesen, formand for bestyrelsen for Det Strategiske Forskningsråd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078