23948sdkhjf

Kraftvarmeværkers mangelfulde regnskaber giver millionregning

Varmekunderne i Haderslev Kommune har modtagen store efterregninger efter, at revision af regnskabet for tre mindre kraftvarmeværker i Haderslev Kommune afslører et ophobet millionunderskud.
I forbindelse med, at Haderslev Forsyning fra 2010 blev en selvstændig enhed og kraftvarmeværkerne i kommunen fik ny ledelse. Ved skiftet viste en revision af værkernes regnskaber for 2009 vist, at der har ophobet sig et stort underskud hos de tre kraftvarmeværker i Nustrup, Sommersted og Over Jerstal.

Revisionen viste, at der fra 2007 til 2010 havde ophobet sig et underskud på samlet 1,8 mio. kr. på de tre værker viser referatet fra Økonomiudvalgets seneste møde.

I forhold til a’ contoregningerne udsendt til forbrugerne i 2009 var regningerne for 2010 steget med mellem 56 procent og 85 procent.

Sender regningen videre i systemet
Underskuddet har resulteret i ekstraregninger på samlet 1,52 mio. kr. til skolerne i Haderslev Kommune. Eksempelvis skal Sommersted Skole af med yderligere kr. 502.383, Over Jerstal Skole kr. 479.385 og Nustrup Fællesskole kr. 226.844. Ekstraregninger, som ingen ser sig i stand til at betale uden videre.

Derudover er der stadig problemer med afregningen i forhold til budgettet til kraftvarmeværket og fjernvarmen, der forsyner Favrdalskolen.

Det står klart, at skolerne ikke er i stand til at betaleefterregninger. Udvalget for Børn og Familie behandlede på et møde i december den økonomiske udfordring, og besluttede at sende sagen videre til Økonomiudvalget med henblik på at få hel eller delvis kompensation for ekstraudgiften. På det seneste møde valgte Økonomiudvalget at udskyde en behandling af sagen før der er indhentet supplerende oplysninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094