23948sdkhjf

Rabatordning tilgodeser mikroanlæg

For at få husejere til at tænke mere i vedvarende energi undtager Dansk Energi de kommende to år husejere med solceller og vindmøller netselskabernes rådighedsbetaling.
Reglerne for rådighedsbetalingen, som husejere med solceller eller egen vindmølle nogle steder opkræves, fjernes de kommende to år.

Rabatordningen betyder, at forbrugere landet over nu står overfor ens regler, en udvikling som hilses velkommen.

- Reglerne har været meget komplicerede og uens fra kommune til kommune, så er det en klar fordel at få ensrettet bestemmelserne, siger Signe Antvorskov Krag, divisionschef i Gaia Solar og formand for Dansk Solcelleforening, til Ing.dk.

Skal fremme vedvarende energi
Ud for en ensretning har rabatordningen til formål at fremme udbredelsen af vedvarende energi hos den enkelte forbruger.

- Med denne rabatordning giver vi boligejere et godt incitament til at tænke i vedvarende energi, som et supplement til deres primære strømkilde. Det åbner op for nye måder at tænke energi på - både som energiselskab og som forbruger. Det vil vi gerne understøtte, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

Rådighedsbetaling ligger omkring 1.000 for en mikrovindmølle på under 6 kW og 500 kr. årligt for et solcelleanlæg. Netselskaberne opkræver nettarrif fra forbrugere, som har egenproduktion fra sådanne mikroanlæg, for forbruget i de perioder, hvor de ikke selv producerer elektricitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079