23948sdkhjf

Forbud mod industrigaskreditter i EU's kvotehandelssystem vedtaget

EU’s medlemslande har vedtaget et forbud mod at anvende de kritiserede industrigaskreditter.
Et stort flertal i EU’s klimakomité er enige om, at de virksomheder, som producerer bestemte industrigasser, fremover selv skal påtage sig omkostningerne ved reduktionerne uden klimakreditfinansiering fra europæiske virksomheder.

Dermed stoppes klimaprojekter, som til en meget lav pris reducerer udledningen af kraftige drivhusgasser indenfor produktion af kølemidler og nylon, gennem projekter udenfor EU.

- Det er glædeligt, at vi nu i EU har fået en beslutning om at forbyde anvendelsen af de her kredittyper i EU's kvotehandelssystem. Vi har hermed også taget et vigtigt skridt mod, at de mest udviklede udviklingslande, som fx Kina og Indien, selv skal finansiere de billigste reduktioner, siger klima- og energiminister Lykke Friis.

Undgår regulering med tilbagevirkende kraft
Med beslutningen kan kreditter fra reduktioner af de berørte industrigasser efter 2012 ikke længere anvendes i EU's kvotesystem. Virksomhederne vil kunne anvende industrigaskreditter fra reduktioner foretaget i perioden 2008-12 og frem til 30. april 2013. Hermed tages der højde for, at det tager et stykke tid fra reduktionen finder sted, og indtil FN har godkendt og udstedt kreditten.

Forbuddet vil kun gælde for de store energiforbrugende virksomheder, der er underlagt EU’s kvoteregulering. Regeringen ønsker imidlertid, at staten efterlever samme principper som virksomhederne og dermed ikke anvender de berørte industrigaskreditter til målopfyldelse efter 2012.

Forbuddet omfatter HFC-23 og visse N2O-kreditter i kvotesystemets tredje fase fra 2013-2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078