23948sdkhjf

Intelligent elmåler afslører strømtyv

Byretten i Horsens har idømt en elkunde en bøde for strømtyveri. Udfald i kundens fjernaflæste elmålers kommunikation bragte EnergiMidt på sporet af snyderen.
En sag, som tog sin begyndelse i foråret 2010, hvor uregelmæssig kommunikation fra en fjernaflæst elmåler bragte EnergiMidt på sporet af en eltyv, er endt med domsfældelse.

Byretten i Horsens har idømt kunden, som havde snydt med elmåleren, en regning for det estimerede forbrug i perioderne, hvor måleren var koblet fra. Dertil kommer omkostninger til teknikerbesøg på adressen, fotograferet og erstattet med en ny, samt den tid energiselskabet har brugt på sagsbehandlingen.

Tyven koblede elmåleren fra i weekenden
EnergiMidt blev opmærksom på strømtyveriet, da der flere gange var problemer med aflæsningerne fra den intelligente, fjernaflæste måler:

- Via den løbende indhentning af forbrugsdata kunne vi se, at der periodevist var udfald i kommunikationen til den fjernaflæste måler, fortæller gruppeleder Jørgen B. Madsen fra EnergiMidt, til DanskEnergi.

En teknikker, som blev sendt ud til adressen, konstaterede at målerens plombering var brudt. Derefter viste EnergiMidts grundige gennemgang af målerens fjernaflæste data, at kunden i ti weekender i foråret og sommeren havde frakoblet måleren fra fredag eftermiddag til søndag aften.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078