23948sdkhjf

NRGi sætter strøm til Aarhus Universitets transport

Aarhus Universitet har netop indviet sin første elbilladestander ved universitetsparken i Aarhus.
Studerende der ankommer til forelæsninger i deres elbiler eller på deres elcykler. Det kan blive fremtidsscenariet for Aarhus Universitet, idet Universitet gennem en aftale med energiselskabet NRGi har sat en enkelt ladestander op.

Aftalen glæder NRGi, som ser et stort potentiale i offentligt tilgængelige ladestandere:

− Med denne aftale kan vi forbedre vores test af det reelle forbrugsmønster til gavn for dimensioneringen af elnettet og den videre udrulning af elbiler. Viden, som er altafgørende for at vi kan udvikle en teknologi, der i fremtiden kan give os alle mulighed for at for eksempel lade elbiler om natten, hvor strømmen er billigere. Det er informationer, der kommer alle til gode, siger Morten Winter, kommerciel direktør i NRGi.

Vil være med til at skabe infrastrukturen
NRGi vil være med til at bryde den onde cirkel på elbilområdet. Uden infrastruktur begrænses bilejere i at købe elbiler, ligesom der er ringe interesse i at sætte ladestandere op, så længe antallet af elbiler er ret begrænset:

− Der er gang i en enorm udvikling på området, og vi vil som energiselskab være med til at skabe infrastrukturen, som er nødvendig for elbilerne. Vi er stærke på det område, fordi vi har kompetencer inden for både rådgivning, installation og design og udvikling af produktet. Vi har skabt et sortiment af æstetisk flotte og byrumstilpassede ladestandere, for vi tror på, at design og funktionalitet skal følges ad, siger Morten Winther.

Elladestanderen ved Aarhus Universitet er udviklet af VEKSØ, der er en del af NRGi, og tegnet af den danske tegnestue SPEKTRE. Standeren kan oplade to biler ad gangen og bliver leveret og sat op gratis af NRGi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093