23948sdkhjf

100 virksomheder i projekt om grøn vækst og innovation

Projektet Carbon 20 danner rammen om 100 virksomheder og 6 kommuners bestræbelser på at sikre energibesparelser gennem innovation og grøn vækst.
D. 1. januar 2011 blev ’Carbon 20 – Offentligt privat Partnerskal til klimaløsninger’ skudt i gang.

Bag projektet står de seks Green Cities kommuner Albertslund, Allerød, Ballerup, Herning, Kolding, København, og Næstved samt 100 virksomheder. Herudover er Kommunernes Landsforening, DTU og Aalborg Universitet partnere i projektet.

- Skal det batte noget i forhold til Danmarks forpligtelser på klimaområdet og vores vision om mere grønne og bæredygtige bysamfund og vækst, er det helt bydende nødvendigt, at industri‐ og erhvervslivet og kommunerne nu finder fælles fodslag og tager et bevidst større samfundsmæssigt medansvar for, at det faktisk sker, håber og tror jeg, udtaler Leif Pedersen, formand for Green Cities samarbejdet og Miljø‐ og Planudvalget i Albertslund Kommune.

Målsætningen er at skabe energibesparelser, innovation og grøn vækst i de lokale virksomheder, samt at realisere Green Cities fælles klimamål om at reducere kommunernes CO2‐udledning med 25% i 2015 i forhold til 2006 via forpligtende miljøsamarbejde og langsigtede partnerskaber imellem kommuner, virksomheder og universiteter.

Carbon 20’s ramme og indhold
Carbon 20 er et treårige EU Life+ projekt, som skal demonstrere, hvordan et langsigtet partnerskab imellem kommune, virksomhed og universitet kan muliggøre en energibesparelse på op til 20 % i den enkelte virksomhed.

Målet er at udvikle en ny model for offentlig-privat samarbejde om klimaplanlægning og CO2 reduktion. Desuden skal projektet udvikle kompetencer og værktøjer i kommunerne til at analysere og dokumentere klimapotentialer og til at iværksætte klima‐initiativer i private virksomheder.

Helt konkret får de deltagende virksomheder bl.a. mulighed for; at gå i dialog med kommunen om den lokale klimaplanlægning, at deltage i nye virksomhedsnetværk om klima og energi, gøre brug af energikonsulenter, kortlægningsværktøjer og arbejdsmetoder, der kan støtte op om virksomhedens klimaarbejde, samt lære nye metoder til at arbejde med klimainnovation. Alt sammen med øje for at spare energi, skabe innovation og grøn vækst.

Erfaringerne fra projektet vil blive givet videre til kommuner og erhvervsorganisationer i de øvrige EU lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094