23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Fjernvarmeforsyning
Fensmark Fjernvarme har fremsendt et projektforslag for udvidelse af forsyningsområdet i Fensmark via nye fjernvarmeledninger til Næstved Kommune.

Der er tale om et konverteringsprojekt, hvor tre mindre naturgasområder bestående af 41 husstande ændres til fjernvarmeområder. Projektet omfatter etablering af fjernvarmedistributionsnet i tre delområder.

Teknisk udvalg godkendte forleden forslaget, hvorefter projektet forventes sat i gang her først i 2019.

Oprensning 
I år tager Region Midtjylland fat på oprensningen af en tidligere renserigrund i Boulstrup sydøst for Odder. 

Forureningen med klorerede opløsningsmidler fra det nu nedlagte renseri har spredt sig over et område på 2.000 kvm og er tæt på nogle af de primære drikkevandsressourcer i Odder Kommune. 

Torsdag den 31. januar holdes der informationsmøde om projektet i Boulstrup Forsamlingshus. /Region Midtjylland.

Udvidelse af biogasanlæg 
Solrød Kommune opfordrer nu alle interesserede til at komme med idéer og forslag til indholdet af miljøkonsekvensrapport for projektet for udvidelse af Solrød Biogas i Lille Skensved. 

Ideer og forslag skal være modtaget senest den 23. januar 2019. 

Solrød Biogas A/S har ansøgt om udvidelse af eksisterende biogasanlæg på Åmarken 6, og der skal udarbejdes en miljøkonsekvensrapport, inden Solrød Kommune kan vurdere, om projektet kan gennemføres. /Solrød Kommune

Biogasanlæg 
Ørsted Bioenergy & Thermal Power A/S har søgt Hvidovre Kommune om udarbejdelse af nyt plangrundlag for deres ejendom Hammerholmen 50. Plangrundlaget skal give mulighed for etablering af et biogasanlæg. 

Bygge- og planudvalget gav forleden grønt lys for at igangsætte lokalplanlægningen på baggrund af tidligere beslutning i kommunalbestyrelsen om etablering af biogasanlæg på Ørsteds areal på Avedøre Holme. 

Biogasanlægget, der skal etableres i samarbejde med virksomheden DakaReFood, placeres i tilknytning til Ørsteds eksisterende kraftvarmeværk på stedet, Avedøreværket. 

Projektet vil indebære, at der skal opføres et antal tanke og tekniske komponenter med et samlet bebygget areal på cirka 3.500 kvm. Den samlede bygningsmasse vil være cirka 26.100 kbm. 

Biogasanlægget skal udnytte energiindholdet i forskellige former for industriel biomasse og kildesorteret organisk dagrenovation. 

Det samlede biomassegrundlag til biogasfremstillingen vil være på cirka 200.000 ton pr. år. 

Den tilbageblevne, afgassede biomasse forventes afsat som jordforbedringsmiddel på økologiske jordbrug. 

Der er samtidig drøftelser om, at Amager Ressource Center kan etablere et forbehandlingsanlæg i tilknytning til biogasanlægget, så indsamlet kildesorteret organisk dagrenovation fra ARC’s ejerkommuner kan behandles på anlægget./Hvidovre Kommune

Fjernvarmeforsyning
Thisted Varmeforsyning ønsker at etablere fjernvarmeforsyning i det nye lokalplanområde Stågbak-Tuerbak i Klitmøller og har fremsendt et projektforslag til Thisted Kommune, der redegør for, at fjernvarmeforsyning af Stågbak-Tuerbak er den samfunds- og selskabsøkonomiske mest fordelagtige mulighed.

Klima-, miljø- og teknikudvalget godkendte forleden projektforslaget. /Thisted Kommune

Varmepumpeanlæg
Troldhede Varmeværk har bedt Ringkøbing-Skjern Kommune godkende et projektforslag for etablering af et varmepumpeanlæg i Troldhede, hvilket anbefales af teknik- og miljøudvalget.

Troldhede Varmeværk forsyner i dag byens forbrugere med fjernvarme, som er produceret ved hjælp af en naturgaskedel og en naturgasmotor.

For blandt andet at nedbringe varmeprisen i Troldhede og leve op til Energiselskabernes energispareindsats har Troldhede Varmeværk valgt at etablere et varmepumpeanlæg. /Ringkøbing-Skjern Kommune

Regnvandsbassiner 
I forbindelse med separatkloakering af Brønderslev by skal der etableres regnvandsbassiner ved Kornumgårdsgrøften. 

For at det kan lade sig gøre er der udarbejdet et forslag til tillæg til spildevandsplanen, som nu indstilles til til godkendelse i Brønderslev byråd med henblik på offentliggørelse i otte uger. Teknik- og miljøudvalget anbefaler indstillingen. 

Der bliver tale om udledning af regnvand fra betragtelige arealer, så der bliver behov for store forsinkelsesvoluminer. Tillæg til spildevandsplanen udarbejdes for at give spildevandsforsyningsselskabet mulighed for at etablere bassinerne, idet flere af de berørte arealer er privatejede. 

Forudsætningen for at kunne anvende de udpegede arealer til etablering af bassinerne er, at disse udformes, så de kan indpasses som en del af de rekreative arealer. Det betyder, at bassinerne udformes, så de får karakter af små søer med permanent vandspejl, såkaldte våde bassiner. 

Fagforvaltningen for Teknik- og Miljø foreslår, at Byrådet udover at godkende forslaget til offentliggørelse tilkendegiver at ville foretage den nødvendige ekspropriation af areal til bassinerne, såfremt der ikke kan opnås en frivillig aftale med de berørte lodsejere./Brønderslev Kommune

Regnvandsbassiner 
Der er udarbejdet tillæg til spildevandsplanen for at give Brønderslev Spildevand A/S mulighed for at etablere regnvandsbassiner ved Donnerbæk for at forsinke udledningerne fra befæstede arealer i den nordlige del af Dronninglund. 

Brønderslev byråd skal tage stilling til, om forslag til tillæg til spildevandsplanen kan godkendes og udsendes i offentlig høring i otte uger, herunder tage stilling til spørgsmålet om mulig ekspropriation i forbindelse med etablering af bassinet ved Solparken. Teknik- og miljøudvalget anbefaler en godkendelse. 

Det ene regnvandsbassin planlægges etableret øst for området ved Solparken og det andet bassin ved Dregårdsvej. Det er dog kun bassinet ved Solparken, der skal etableres nu, mens bassinet ved Dregårdsvej først anlægges på et senere tidspunkt. /Brønderslev Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094