23948sdkhjf

Nyt solvarmeanlæg taget i brug i Ringe

Midtfyns Energi Varme har nu taget sit nye 31.000 kvadratmeter solvarmeanlæg i Ringe i brug, og anlægget leverer al varmen til byens fjernvarmeforbrugere.

Fjernvarmen i Ringe har i mange år været en af landets billigste, og de sidste år har den også været meget tæt på CO2-neutral. Alligevel har varmeforsyningen længe arbejdet med planer om det solvarmeanlæg, der nu står færdigt:

- Vores beregninger har vist, at der er god økonomi i solvarmen. Samtidig er solen jo vedvarende energi, der passer godt til vores grønne profil, forklarer direktør Karsten Godiksen, Midtfyns Energi.

Det økonomiske aspekt blev særlig vigtigt fra 1. januar i år, da Midtfyns Energi mistede grundbeløbet fra staten.

- Det mistede tilskud betød desværre, at vi måtte hæve varmeprisen. Men hvis vi ikke kunne supplere med solvarmen nu, måtte vi hæve prisen yderligere. Så timingen har vist sig at være rigtig god for vores forbrugere, understreger direktøren.

Solvarmeanlægget indvies officielt sødag den 25. august.

Måske kommer fjernvarmen også til Ryslinge
Solvarmeanlægget er imidlertid ikke det eneste, varmeforsyningen pusler med.

På opfordring fra Ryslinge Udviklingsselskab har Midtfyns Energi fået udarbejdet et projekt, der kan føre fjernvarmen til 900 husstande i Ryslinge. I dag er de primært opvarmet med gas og olie.

- Ryslinge Udviklingsselskab inviterer til  borgermøde om fjernvarmen i september, men borgerne i Ryslinge er naturligvis også velkomne til indvielsen af solvarmeanlægget. Og her svarer vi også gerne på alle de spørgsmål, de måtte have, lyder opfordringen fra Karsten Godiksen.

Hvis udvidelsen til Ryslinge bliver en realitet, kan de første forbrugere forvente at få fjernvarme i 2021.

Fakta om det nye solvarmeanlæg

Det nye solvarmeanlæg udgør 31.000 kvadratmeter og er bygget på et 8 hektar stort område på Stegshavevej i den østlige udkant af Ringe

Anlægget kommer til at bidrage med cirka 23 pct. af den årlige varmeproduktion. De øvrige 77 pct. stammer primært fra træpiller, mens overskudsvarme udgør cirka 1 pct.

Værkets gaskedel/-motorer bliver kun brugt undtagelsesvis, så gassen bidrager til under 1 pct. af varmeproduktionen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11