23948sdkhjf

Seas-NVE køber Køge Elnet A/S

Seas-NVE styrker sin position med opkøbet af elnettet, mens kunderne i Køges bymidte sikres stabil og fremtidssikret elforsyning.
Køge Byråd har netop besluttet at godkende salget af Køge Elnet A/S til Seas-NVE.

Energiforsyningen i Køge har dermed afsluttet den udbudsproces, som de igangsatte tilbage i februar.

- Jeg er glad for, at salget af Køge Elnet nu er faldet på plads. Det har været det rette for os at gøre i en tid, hvor elsektoren generelt går mod større enheder. Samtidig giver salget en økonomisk vitaminindsprøjtning til Køge Kommune via Køge Holding, som vi på sigt kan bruge til at skabe mere udvikling for i kommunen – med øje for de skrappe regler, der gælder for den slags, siger borgmester Marie Stærke, som bakkes op af formanden for Energiforsyningens bestyrelse:

- Med salget af elnettet til Seas-NVE har vi fremtidssikret kundernes elforsyning i Køge bymidte. Når vi ser nogle år frem, vil små elselskaber som Køge Elnet generelt stå med store udfordringer og meget små udviklingsmuligheder, siger formand Søren D. Brask.

Fremtidens intelligent elnet
Der skal investeres mange penge i elnettet de kommende år, hvor Seas-NVE forbereder det intelligente elnet, det såkaldte smart grid. Med overtagelsen af Køge Elnet er det nu Seas-NVE, der er ansvarlig for at fremtidssikre nettet og foretage de nødvendige investeringer, således at kunderne i Køge bymidte også bliver en del af regionens elnet og får glæde af de innovative og energibesparende løsninger, der udvikles fremover.

- Seas-NVE er Danmarks største kundeejede energivirksomhed, og vi er en aktiv spiller i udviklingen af dansk elforsyning. Derfor er vi interesseret i at fusionere eller overtage andre elforsynings-virksomheder, og herunder andre kommunalt ejede elnet i vores forsyningsområde, så vi kan sikre en samlet udvikling i elnettet frem mod smart grid, som vil være en fordel for alle andelshavere, siger administrerende direktør Jesper Hjulmand, Seas-NVE.

Medarbejdere fortsætter hos Seas-NVE
Kunderne hos Køge Elnet bliver med overtagelsen andelshavere i Seas-NVE, og de har derfor mulighed for at stille op til repræsentantskabsvalget, der afholdes senere på året.

Køge Elnet og Seas-NVE har allerede et tæt samarbejde, eftersom det er Seas-NVE, der leverer strøm til elnettet i Køge bymidte. Det tætte samarbejde har blandt andet udmøntet sig i opsætning af intelligente elmålere, og så har Køge Elnet altid fungeret i tæt samspil med det omkringliggende elnet, der som bekendt tilhører Seas-NVE.

Der er i dag ansat fem medarbejdere til at vedligeholde og servicere elnettet i Køge bykerne.

- Vi er glade for at kunne byde de fem nye kollegaer velkommen. Her hos os vil de blive en del af et stort fagligt miljø, som vi håber, de vil finde sig godt til rette i, siger Jesper Hjulmand, Seas-NVE.

Parterne har aftalt, at købsprisen ikke offentliggøres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093