23948sdkhjf

Underleverandør presset til Kina: Lukker produktion på Fyn

Den danske underleverandør til vindindustrien Resolux Group øger sin produktion i Kina. Det betyder, at produktionen lukker aktiviteterne på Fyn.

Det oplyser Resolux Group i en pressemeddelelse.

Ledelsen begrunder beslutningen med, at branchen har ændret sig, og at aktiviteterne til vindmølleproduktion i stigende grad rykker ud af Europa.

- Hos Resolux Group betyder det, at vores forretning skal strømlines for at kunne imødekomme den løbende optimering af hele værdikæden, som skal bidrage til at få prisen på vind ned. Det har den konsekvens, at vi nu afvikler produktionen i Ørbæk og flytter den til Kina, hvor vi opruster for at kunne imødekomme efterspørgslen, siger Ole Teglgaard, CEO, Resolux Group.

Lukning på trods af vækst
Resolux Group består i dag af syv datterselskaber i blandt andet Kina og USA foruden hovedkontor og produktion i Ørbæk. Virksomheden er leverandør til globale vindmølleproducenter som Vestas, Siemens og General Electric, der aftager virksomhedens komponenter og services.  

- Vores datterselskaber ude på markederne leverer overskud, men vi har de seneste år ikke haft en rentabel forretning i Danmark på trods af, at vi har haft omsætningsvækst, som i år ligger på 30 procent, siger Ole Teglgaard og uddyber:

- Derfor har vi set på, hvor kunderne får produceret i dag, og det er udenfor Europa. Da vi allerede har produktion i Kina, er det derfor naturligt for os at opruste der og på den måde sikre, at vi fortsat er konkurrencedygtige og kan få del i væksten i vindindustrien, siger han.

Store muligheder for vækst
Men direktøren er optimistisk på branchens vegne trods den triste besked, han har måtte overdrage medarbejderne i Ørbæk. Han mener, at industrien står over for uendelige muligheder for vækst, hvis det lykkes at få sænket prisen på vind.

- Derfor er det den helt rigtige beslutning for os at fortsætte vores strategi om at være en stærk partner for kunderne og dermed følge dem til Asien. Det indebærer også, at vi har fuldt fokus på at udvikle vores datterselskaber i resten af verden, hvor der er behov for de ydelser, services og produkter, som vi kan levere, så vi fremover kan opbygge en endnu stærkere position, siger Ole Teglgaard.

Resolux Group orienterede onsdag medarbejderne i Ørbæk om ændringerne.  

Fakta om Resolux Group

  • Resolux blev etableret i 1994 af Ole Teglgaard og har i dag datterselskaber i 7 lande blandt andet USA, Brasilien og Kina.
  • Virksomheden har i 2019 haft en omsætningsstigning på 30 procent i forhold til sidste år og forventer fortsat vækst.
  • Virksomheden vandt i 2013 prisen som Årets Medlem i Danish Export Association, og Ole Teglgaard har været nomineret som Årets Ejerleder og Entrepreneur of the Year.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078