23948sdkhjf

Eurowind Energy og hybridparkerne tager størstedelen af teknologineutralt udbud

Sidste år satte Eurowind Energy sig på størstedelen af de teknologineutrale udbud med projektet K/S Thorup-Sletten og 77,4 MW ud af samlet set 165 MW landvind.

Hobrovirksomheden fortsætter den teknologi-neutrale stime igen år.

Men denne gang er det hybridparkerne, der har vundet indpas i det teknologineutrale udbud for 2019, der netop er afgjort.

Eurowind Energy har modtaget støtte til projekter på samlet set 97,1 MW. Det drejer sig om en hybridpark i Mariagerfjord Kommune på 53 MW (37,8 MW landvind og 15,2 MW sol) samt en hybridpark på grænsen mellem Herning og Holstebro Kommuner på samlet set 44,1 MW (25,2 MW landvind og 18,9 MW sol)

Selskabet får et pristillæg på 1,48 øre/kWh til de to projekter.

Fortsætter tendensen
Eurowind Energy har netop aflagt årsregnskab, hvor især millionoverskuddet på bundlinjen skilte sig ud. Det går altså godt i Hobro, hvor der allerede inden de teknologineutrale udbud var afgjort, var taget hul på hybridparkerne.

- Vi har inden for de seneste to måneder fået byggetilladelser til to hybridparker i Danmark. Og så vidt jeg ved de første hybridparker i Danmark, fortalte direktør Jens Rasmussen i den forbindelse til Energy Supply.

Det drejer sig lige præcis om de to projekter, som selskabet nu har fået pristillæg til. Hybridparken ved Veddum ved Hadsund bestående af ni møller og sol og hybridprojektet St. Soels på grænsen mellem Herning og Holstebro kommuner bestående af 7 møller og sol.

Eurowind Energy har altså været i gang med arbejdet med projekterne længe og er nu klar til næste fase. 

- Vi er så langt at vi har fundet vores foretrukne mølleleverandør til begge projekter og det er Vestas. Nu skal vi i gang med design og udbud af infrastrukturen. Vi har dog endnu ikke besluttet hvor mange og hvilke solpaneler, der skal stilles op, fortæller Jens Rasmussen.

Han forventer at projektet i St. Soels idriftsættes i starten af 2021 mens projektet i Veddum idriftsættes medio 2021.

Om udbud

Energistyrelsen har modtaget i alt syv tilbud med projekter på i alt 135 MW landvindmøller og 136 MW solcelleanlæg (DC effekt).

I alt forventes der at blive indgået syv kontrakter svarende til alle indkomne tilbud, heraf to kontrakter med 72 MW landvindmøller, to kontrakter med 97 MW landvindmøller og solceller og tre kontrakter med 83 MW solcelleanlæg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111