23948sdkhjf

Dansk vind bliver mere værd

EU vil binde alle medlemslande sammen i et fælles el-marked. Dermed bliver dansk vindenergi mere værd, og Nordsøen base for et nyt energieventyr.
I fremtiden skal alle medlemslande i EU være forbundet af et stort fælles el-net. Det får stor betydning for dansk vindkraft, skriver DR Penge.

- Et fælles europæisk el-marked vil medføre, at ressourcerne fra vindkraft kan bruges i hele Europa. Elektriciteten kan sendes derhen, hvor der er mest brug for den og hvor prisen er højest, siger chefkonsulent Charlotte Søndergren fra Dansk Energi og tilføjer:

- Det betyder, at vores vindkraft bliver mere værd. Især når det blæser rigtigt meget.

Større værdi
Den ambitiøse EU-plan vil koste 67 mia. kr. og det får stor betydning - ikke mindst for vedvarende energi og Danmark.

- Både de vindmøller, vi har stående, og de vi har planlagt, vil få en større værdi af den her beslutning. Det medfører, at der er mindre behov for at støtte vindmøller økonomisk, og på den lange bane vil det forhåbentligt ende med, at vindmøller kan klare sig selv på energimarkedet, siger Charlotte Søndergren.

Nyt potentiale i Nordsøen
Af anlægssummen på 67 mia. kr. skal Danmark betale 10-20 mia. kr. hovedsageligt for en bedre elforbindelse til Tyskland og havmølleparkerne i Nordsøen.

Det betyder også, at Nordsøen kommer til at spille en væsentlig rolle for Danmark i fremtiden - også når olien rinder ud.

Boreplatformene skal nemlig erstattes af havvindmøller, hvilket også er en del af EU-planen. Analyser viser, at vindmølleproduktion fra Nordsøen kan dække op til 12% af EU's energiforbrug.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11