23948sdkhjf

Der skal udløbsdato på statsstøtte til vindmøller

Støtten til vedvarende energi skal ændres til også at omfatte nye teknologier, mens vindmøller om føje år må klare sig uden statstøtte, lyder det fra Connie Hedegaard.
Hvis det står til klimakommissær Connie Hedegaard skal vindkraft inden for en overskuelig fremtid til at stå på egne ben.

Man må forvente at en så moden teknologi inden for en årrække kan klare sig selv, lyder det fra kommissæren, der efterlyser en udløbsdato på statsstøtten til vindkraft.

Det skriver Børsen.

Et vidt forgrenet støtteregime
Vindkraft er i dag omfattet af et vidt forgrenet støtteregime, der enten støtter opsætning eller produktionen fra vindmøllerne. Og det er den støtte Connie Hedegaard mener vil blive overflødig.

- Jeg vil ikke sætte årstal på, men jeg har svært ved at forestille mig, at man i årtier frem bliver nødt til at støtte sådan en teknologi. Jeg tror, den bliver mere og mere konkurrencedygtig af sig selv. Også i takt med at fossil energi alt andet lige bliver dyrere, siger Connie Hedegaard til avisen.

Læs: Vestas: Vindmøllestrøm er snart konkurrencedygtig

Hun understreger dog over for avisen, at støtten til vindmøller ikke bortfalder fra den ene dag til den anden – og da slet ikke i morgen. En ændring i støtten allerde nu vil angiveligt trække tæppet væk under EU's strategi om at sænke CO2-udslippet og i øvrigt overgå til vedvarende energi.

Hun advarer ligeledes mod at fjerne støtten før 2020, da det ikke er mere end 3 år siden, at EU-landene fik udstukket energimæssige mål for 2020. Fjernes støtten inden 2020, risikerer man, at markedet for vindkraft går helt i stå, advarer hun.

Der skal tænkes bredere
Connie Hedegaard agiterer for, at man i fremtiden skal tænke langt bredere, når det drejer sig om støtte til vedvarende energi.

- Når man har en helt ny teknologi, bølgeteknologi for eksempel, hvor forskere siger, at nu er denne teknologi klar, så duer det jo ikke, hvis man skal til at opfinde et støtteregime. Det er vores udfordring i Europa at få nye teknologier hurtigt ud fra laboratorier og ud i stor skala, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063