23948sdkhjf

Vestjyske landmænd lægger jord til kæmpe vindmøller

Og står dermed til at score et tocifret millionbeløb på elproduktionen fra de seks vindmøller på den jyske hede.
Landmændene Bertel Jensen og Kenn Jensen fra Troldhede mellem Skjern og Herning har grebet chancen og lægger nu jord til seks nye kæmpemøller. I kølvandet heraf følger muligheden for at købe en stor anpart i den nye møllepark, skriver EpN.

Bertil Jensen siger i et interview med Dagbladet Ringkøbing Skjern, at han ikke har et bud på, hvor meget de to kommer til at tjene på investeringen, men ifølge Epns beregninger står landmændene til at indhente et tocifret millionbeløb, hvis indtjeningen bliver som ventet.

Seks kæmpe møller
Det bliver seks vindmøller af Vestas 112-typen, der rejses i Bjørslev ved Troldhede. Værdiprisen for møllerne er 240 mio. kr. og er den største investering i et produktionsapparat nogen sinde i Troldhede.

Kenn Jensen og Bertel Jensen har oprettet et moderselskab, der har indkasserer fortjenesten på 80% af møllerne. Borgere der bor i en afstand højst 4,5 km væk har forkøbsret til de resterende 20%, dernæst kommer Ringkøbing-Skjern Kommune.

Kenn Jensen erhverver sig 1 mølle, Bertel Jensen 1,3 mølle, en fond køber 0,5 mølle og naboerne 1,2 mølle. De sidste to møller er de to landmænd således i færd med at sælge.

Debatten raser
På dagbladet Ringkøbing-Skjerns hjemmeside raser debatten, da de to landmænd beskyldes for at tjene penge på bekostning af forbrugere og skatteydere. En kritik, Bertel Jensen mener er forfejlet.

- Det er så nemt at stå på sidelinjen og sige, at nogle tjener penge. Det er der nogen, der skal gøre. Men vi løber også en voldsom risiko for at gøre det. Man skal også have med, at min skov og mit landbrug bliver mindre værd pga. det, siger Bertel Jensen.

De to vestjyske landmænd er ikke de eneste i landet, der har fattet interesse for vindenergien. I sidste uge efterlyste Københavns Energi landmænd med plads til vindmøller og det med stor succes.

Læs: Efterlysning af vindmøllepladser gav pote
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078