23948sdkhjf

Træpiller, halm og solenergi skal gøre Aarhus CO2-neutral

En klimaplan med fokus på fossilfri energiforsyning, CO2-udledningen fra bygningsmassen, grøn transport og intelligente energisystemer skal gøre Aarhus CO2-neutral i 2030.
Klimaplanen sikre, at erhvervsliv og byens borgere er med hele vejen mod målet, der er et CO2-neutralt Aarhus i 2030.

Planen, der strækker sig fra 2012-2015 følger fem hovedspor: fossilfri energi, bygninger & boliger, transport, energisystemer og eksport.

Klimaplanen behandles onsdag i byrådet, skriver Aarhus Stiftstidende.

Solceller, halm og træpiller
Ifølge planen skal Aarhus Kommune inden 2015 gennemføre to forsøgsprojekter. Det ene er installering af solcelleanlæg på tagene på kommunens egne bygninger samt en undersøgelse af mulighederne for etablering af solcelleanlæg hos private.

Derudover skal Studstrupværket ombygges til at fyre med træpiller, sideløbende med opførelsen af et nyt halmfyret kraftvarmeværk.

Bygningsmassen & transportsektoren
Hvad angår bygninger og boliger skal Aarhus Kommune skære ned på CO2-udledningen fra netop bygningsmassen. I dag stammer 40% af CO2-udledningen i Aarhus herfra. Derfor skal der etableres en hjemmeside, hvor husstande kan hente oplysninger om forbruget af el, vand og varme.

På transportområdet er det hensigten at ændre borgernes transportvaner. Som optakt og som forsøgsprojekt er kommunen gået i samarbejde med 12 virksomheder i Skejby om at ændre medarbejdernes transportvaner, så de i stigende grad benytter trafik, cykler, elbiler og elcykler.

Toneangivende energisystemer og eksportsamarbejder
Aarhus Kommune vil senest i 2015 gennemføre en række toneangivende demonstrationsprojekter om intelligente energisystemer, således at solens og vindens energi udnyttes maksimalt.

Derudover skal vejen banes for eksport af klimaprodukter og –teknologier, bl.a. via erhvervssamarbejdet med venskabsbyen Harbin.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08