23948sdkhjf

Fjernvarmebranche i vækst mødes i Aalborg

Aalborg lægger torsdag og fredag by til en branche i vækst, når Dansk Fjernvarme afholder sit årlige landsmøde. 1,6 mio. danske husstande forsynes i dag med fjernvarme, mens eksporten har gode udsigter.
Deltagerantallet runder mindst 1850 – og formentlig flere end det, når Dansk Fjernvarme torsdag og fredag den 27.- og 28. oktober holder landsmøde 2011 i Aalborg.

Det er hver femte fra branchen, som dermed deltager på landsmødet. Og det er rekorddeltagelse.

De mange fjernvarmefolk samlet under samme tag har også trukket virksomhederne og leverandører til branchen til. Hele 107 virksomheder udstiller således på træfpunkter og stande de to landsmødedage.

Flere og flere kobles på
Fjernvarme er en branche i stabil vækst. 62 procent eller 1,6 millioner danske husstande har fjernvarme. Dette tal stiger år for år.

Netop fjernvarme forventes at være en central spiller i fremtidens fossilfrie energisektor, fordi fjernvarme kan det, som det samlede energisystem i den grad har brug for, nemlig fleksibiliteten til både at bruge overskudenergi og til at producere.

Lysende eksportmæssig fremtid
Fjernvarme tegner sig også for en lysende fremtid eksportmæssigt. Hvor andre brancher er stagneret eller gået tilbage, så har der været vækst indenfor fjernvarme, blandt andet fordi såvel EU som IEA (Det Internationale Energiagentur) peger fjernvarme og kraftvarme som måderne at nå målsætningen om at nedbringe brugen af fossile brændsler.

Eksporten udgjorde således ca. 6 mia. kr. i 2010, og tallet forventes at stige 7,6 mia. kr. i 2015 og 10,3 mia. kr. i 2020. En væsentlig del af dette kommer fra små og mellemstore virksomheder.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109