23948sdkhjf

Det største energimøde i Kongeriget

Sådan indledte klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard sin tale på Dansk Fjernvarmes Landsmøde. Ministeren kom vidt omkring fra VE i fjernvarmenettet, over de største udfordringer for fjernvarmen til øl og kvinder i Aalborg.
På Dansk Fjernvarmes 53. landsmøde i Aalborg Kongres- og Kulturcenter kunnne formand Uffe Bro byde velkommen til klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard, der takkede for invitationen og indledte sin tale med en konstatering og en anekdote fra tidligere besøg i Aalborg.

- Det må være det største energimøde i Kongeriget, konstaterede han og tilføjede, at han håbede, at han kom bedre ud af det her, end ved tidligere besøg i Aalborg.

- Jeg blev nærmest jaget ud af byen. Første gang for at bestille en Hof fremfor en lokalt brygget øl og anden gang for at have set lidt for langt efter en af de lokale piger, fortalte ministeren, der med en sådan indledning indkasserede et latterbrøl og de tilhørendes opmærksomhed.

Og således kunne han kaste sig ud i at tale om det, det hele handler om: Fjernvarme - og fjernvarmens udfordringer frem til 2050.

Tre store opgaver
- Dansk fjernvarme er jo nærmest en solstråle-historie. Vi har jo siden oliekrisen været gode til det her, derfor står fjernvarmen også over for en af de største udfordringer nogen sinde, sagde Martin Lidegaard og tilføjede:

- At blive endnu bedre.

Tre væsentlige områder skal opgraderes for at det tilnærmelsesvis kan lade sig gøre.

- Andelen af VE i sektoren er tredoblet over de seneste årtier og ligger lige nu på 46%. Men det skal ikke stoppe her. Vi skal have vind ind i sektoren, og biogas og solvarme. Fjernvarmen skal være en fleksibel grøn børs, der kan omsætte alt muligt til grøn varme, fastslog Martin Lidegaard og sprang videre til de næste udfordringer:

- Effektiviteten - fjernvarmen skal pr. definition være effektiv. Vi skal ikke stoppe her, bare fordi vi er bedst i verden. Derfor skyder jeg også det frie brændselsvalg ned, fordi det går ud over effektiviteten. Og sidst men absolut ikke mindre vigtigt: Vi skal erstatte kul med biomasse, sluttede Martin Lidegaard sin opremsning.

Tidsler & roser
Ministeren valgte ligeledes mødet til at takke Dansk Fjernvarme for at ville samarbejde omkring fremtidssikringen af den nye energiaftale, som han håber at få i hus inden jul.

- Folk omkring mig siger at jeg er lallende naiv for at tro at denne aftale kan komme i hus inden jul, men jeg håber, at vi inden længe kan få fjernet tidslerne i den forrige regerings oplæg og erstatte dem med roser, sluttede han og fik opbakning af formand Uffe Bro, der på vegne af Dansk Fjernvarme lovede at lægge et stort engagement for dagen.

- Vi er med og vi vil gøre hvad vi kan, lød det fra formanden.




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094