23948sdkhjf

Elnetselskaber skal i 2012 effektivisere for 104 mio. kroner

Energitilsynet har fastsat nye effektiviseringskrav til de 89 selskaber, der driver det danske elnet. Kravene skal gøre selskaberne mere effektive.
De danske elnetselskaber skal samlet set reducere deres indtægtsrammer med 104 mio. kroner i 2012. Det svarer til knap 1,5 pct. af selskabernes nuværende indtægtsramme på ca. syv mia. kroner.


Med de nye effektiviseringskrav har Energitilsynet siden 2007 sammenlagt reduceret indtægtsrammerne for de danske elnetselskaber med ca. 462 mio. kroner. Det svarer til, at de samlede indtægtsrammer er reduceret med ca. 6,5 pct. henover perioden.

Der er stor forskel på kravene til de enkelte selskaber. De otte mest effektive får ikke reduceret deres indtægtsrammer, mens de resterende selskaber bliver pålagt at effektivisere op til ca. 17 pct. af deres såkaldte påvirkelige omkostninger.

Energitilsynet har også afgjort, at elnetselskaberne skal reducere deres indtægtsrammer med i alt 4,3 mio. kr. på grund af strømafbrud.

Indtægtsrammerne er indført i 2004. Sigtet med effektiviseringskravene er at simulere det effektiviseringspres et selskab ville opleve på et marked med konkurrence. Målet er, at selskaberne drives effektivt og samtidig har fokus på at holde antallet og længden af strømafbrud nede.

De reducerede indtægtsrammer dæmper udviklingen i den elpris, som brugerne betaler for transport af el. Netselskaberne opkræver også diverse afgifter og moms, som effektiviseringskravet ikke påvirker.

- Elnetselskaberne skal ligesom andre selskaber løbende blive bedre og billigere. Selskaberne er på et marked, hvor konkurrencen ikke presser dem til at blive mere effektive. En reduktion af loftet over selskabernes indtægter kommer forbrugere og selskaber til gode, siger direktør for Sekretariatet for Energitilsynet, Finn Dehlbæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094