23948sdkhjf

Stabilt 9-måneders regnskab fra Dong

En højere olie- og gasproduktion skaber blandt andet basis for et solidt resultat hos Dong Energy efter regnskabsårets første 9 måneder.
Bestyrelsen for Dong Energy har i dag godkendt delårsrapporten for de første 9 måneder af 2011.

Perioden er præget af højere energipriser, positiv effekt fra genforhandling af gaskontrakter samt højere olie- og gasproduktion.

Den økonomiske udvikling
EBITDA udgjorde 11,7 mia. kr. mod 10,6 mia. kr. i de første 9 måneder af 2010. Stigningen kan primært henføres til højere energipriser, en positiv effekt fra genforhandling af gaskontrakter samt højere olie- og gasproduktion delvist modsvaret af lavere avance ved gassalg.

Pengestrømme fra driftsaktivitet faldt til 8,6 mia. kr. fra 9,7 mia. kr. i de første 9 måneder af 2010 på trods af det højere EBITDA. Dette skyldtes primært højere betalt skat i Norge samt stigende pengebindinger i arbejdskapital som følge af højere aktivitet samt større værdi af gas- og kullagre.

Resultat efter skat blev 3,5 mia. kr., hvilket var på niveau med de første 9 måneder af 2010. Det uændrede resultat dækker over højere EBITDA, lavere finansielle nettoomkostninger, højere afskrivninger samt nedskrivning på offshore gasledningerne.

Nettoinvesteringer udgjorde 12,6 mia. kr. i de første 9 måneder af 2011 og vedrørte primært udbygning af vindaktiviteter samt gas- og oliefelter.

Den rentebærende nettogæld steg med 5,2 mia. kr. fra udgangen af 2010 til 27,3 mia. kr. pr. 30. september 2011.

Forventninger til 2011
EBITDA for 2011 forventes fortsat at blive på niveau med 2010, svarende til udmeldingen i årsrapporten for 2010.

- Det er et solidt og tilfredsstillende resultat, vi kan præsentere for de første 9 måneder af 2011. Vores investeringer i vindaktiviteter gør, at vi er hastigt på vej i omstillingen til ren og stabil energi, og vi ser nu, at investeringerne giver resultater med en højere produktion fra vores vindparker og en stigning i omsætningen. Samtidig ser vi nu en stigende produktion fra vores olie- og gasfelter, siger adm. direktør Anders Eldrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125