23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Ny genbrugsstation
AffaldVarme Aarhus ønsker en ny genbrugsstation ved Affaldscenter Lisbjerg. Planområdet er 1,2 ha stort, kommunalt ejet og i byzone.

Planområdet bruges til genbrugsstation og slaggedepot. Dele af området består af skov og en cirkulær græsflade.

Formålet med planen er opførelse af en ny genbrugsstation og anden brug af den nuværende genbrugsstation. Områdets rekreative kvalitet skal desuden højnes.

I en forudgående offentlig høring om ændring af kommuneplanen fra 12. nov.- 3. dec. 2019 kom to høringssvar om henholdsvis rekreative muligheder, gener fra pladsen samt trafikale forhold. Det anbefales, at svarene ikke medfører ændringer i planforslaget.

Forslaget er ikke i overensstemmelse med kommuneplanen, da en del af området ligger i en ramme til offentlige rekreativt formål.

Tillægget foreslår at nedlægge rammeområdet og i stedet lægge arealet ind under naboområdet til erhvervsformål.

Aarhus Byråd har i sit møde den 15. april 2020 har vedtaget Magistratens foranstående indstilling.

Planen fremlægges som en kategori B-plan, hvilket betyder, at planen vil blive endeligt vedtaget af Teknik og Miljø uden politisk behandling, hvis der ikke kommer væsentlige indsigelser./Aarhus Kommune

Modernisering af belysning
Albertslund Kommunalbestyrelse har frigivet rådighedsbeløbet i 2020 til modernisering af vej- og stibelysning på private fællesveje og kommunale stier. Samtidig er rådighedsbeløbene i 2021 og 2022 blevet fremrykket og frigivet, sådan at der i alt er frigivet 15 mio. kr.

Vej- og stibelysningen i Albertslund Kommune har i de senere år gennemgået en gennemgribende modernisering, som har omfattet ny LED belysning på veje, stier og ikke mindst i kommunens boligområder. Behovet for modernisering er stadig stort, fordi udebelysningen mange steder er utilstrækkelig, utidssvarende og ikke mindst nedslidt.

Pengene vil blandt andet blive brugt på en totaludskiftning af belysningsanlægget i Risby, hvor også belysningen på stien mellem Snubbekorsvej og Risby moderniseres. Også belysningsanlæggene i Herstedøster Landsby og Herstedvester Landsby udskiftes, og det samme gør belysningsanlægget på tværstien som går fra Humlehusene til Albertslund Vest.

Belysningen i fem tunneller, henholdsvis under Egelundsvej, ved Damgårdsstien, ved Trippendalsstien og under Motorring 4 ved Vestskovvej er også udvalgt til modernisering /Albertslund Kommune

Vindmøller
Ikast-Brande Byråd har godkendt et debatoplæg vedrørerende vindmøller ved Ulkær Mose med henblik på gennemførelse af en fire uger lang fordebat med indkaldelse af ideer og forslag til den videre planlægning for opstilling af vindmøller ved Ulkær Mose.

Eurowind og Greenwind Denmark har ansøgt om at få mulighed for at opstille 11 vindmøller, hvilket kræver, at der udarbejdes nyt plangrundlag og miljøkonsekvensrapport.

De 11 vindmøller vil få en totalhøjde på 150 meter og opstilles i én lige række orienteret nordvest/sydøst med ensartet indbyrdes afstand. Møllerne er 4 MW møller og forventes tilsammen at levere 110.000 MWh årligt./Ikast-brande Kommune

Udskiftning af vandrør
Herlev Kommunalbestyrelse har frigivet 3,3 mio. kr. til gennemførelse af udskiftning af vandrør samt lofter og belysning på Kildegårdskolen Vest som skimmelforebyggelse.

Arbejdet vil omfatte udskiftning af vandrør, som kondens- og varmeisoleres i henhold til gældende normer, udskiftning af lofter til nedhængte akustiklofter og udskiftning af loftslamper/belysning.

Herlev Kommune har i budget 2020 afsat 25,8 mio. kr. som er en del af et fire-årigt investeringsprogram, der skal bidrage til at håndtere og forebygge skimmelforekomster i kommunens ejendomsmasse./Herlev Kommune

Energirenovering
Albertslund Kommunalbestyrelse har sagt god for, at der udarbejdes tillæg til Lokalplan 17.7 - Platanparken, så der kan gives bedre mulighed for energirenovering af bebyggelsens gavle.

Platanparken blev opført som noget af det tidlige montagebyggeri og ydervæggene er udfordrede af tidens beskedne isoleringstykkelser og af store kuldebroer i forbindelse med elementsamlinger.

En isoleringsløsning, der lever op til lokalplanens bestemmelser, som de ser ud nu, koster cirka 250.000 kr. pr. gavl. Grundejerforeningen har fået et arkitektfirma til at udarbejde et forslag til en alternativ energirenovering af gavlene, som vil kunne laves for mellem 100.000 og 150.000 kr. Med lokalplantillægget bliver det muligt for beboerne i Plantanparken at vælge denne løsning./Albertslund Kommune

Transmissionsledning
Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune har godkendt et projektforslag for opgradering af en transmissionsledning fra Tvis´ transmissionssystem til Jelling og Bredsten-Balle og etablering af ny ledning til ny pumpebygning ved Bindeballestien.

Projektet omfatter opgradering af cirka 2,8 km af den planlagte transmissionsledning til Jelling og Bredsten-Balle samt etablering af cirka 0,5 km ny ledning fra transmissionsledning til Vejle fjernvarmes pumpebygning ved Bindeballestien./Vejle Kommune

Fjernvarmeforsyning
Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune har sagt god for, at et projektforslag fra Gauerslund Fjernvarme for udvidelse af forsyningsområdet ved Fælleshåbsvej/Skikballevej i Brejning sendes i høring.

Projektet omfatter hovedledning som tilsluttes eksisterende ledningsnet i rundkørslen ved Hasselvang og Fælleshåbsvej. Distributionsledninger udlægges i det nye boligområde og stikledninger tilføres henholdsvis Plejehjemmet og Kultur/Fritid./Vejle Kommune

Indeklima
Albertslund Kommune har i partnerskab med Gate 21 og Ballerup Kommune udarbejdet en indeklimastrategi og tilhørende handlingsplan for folkeskoleområdet. Strategi og handlingsplan blev godkendt af Albertslund Kommunalbestyrelse forleden.

Kommunalbestyrelsen anlægsbevilgede samtidig 2 mio. kr. til gennemførelse af en række konkrete indeklima arbejder på henholdsvis Herstedlund Skole, Herstedvester Skole, Herstedøster Skole og Egelundskolen.

Arbejderne drejer sig hovedsagelig om montering af solfilm på vinduer og etablering af flere oplukkelige vinduer./Albertslund Kommune

Varmepumpeanlæg
Teknisk Udvalg i Viborg Kommune har vedtaget tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 437 - Varmepumpeanlæg ved Kølsenvej i Løgstrup endeligt.

Tillægget gør det muligt for Løgstrup Varmeværk A.m.b.a. at etablere et varmepumpeanlæg med tilhørende teknikbygning på Kølsenvej 27 i Løgstrup./Viborg Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145