23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Fjernvarmeforsyning
Natur-og Miljøudvalget i Vejle Kommune har godkendt et projektforslag fra Mølholm Varmeværk for fjernvarmeforsyning til et nyt boligområde ved Svinholtvej og Vindingvej i Vinding, hvor der ifølge planen opføres 155 tæt-lave boliger.

Projektforslaget har Mølholm Varmeværk udarbejdet på vegne af bygherre Milton Huse.

Udvalget har ligeledes godkendt et projektforslag fra Jelling Varmeværke for fjernvarmeforsyning til det nye boligområde Frejas Have ved Vejlevej 33 i Jelling, hvor der ifølge planen opføres 18 parcelhuse

Projektforslaget har Jelling Varmeværk udarbejdet på vegne af bygherre Runex A/S.

Omlægning af forsyningsledning
Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune har godkendt et projektforslag for omlægning af en forsyningsledning til Planetbyen og Stjernekvarteret.

Det er Vejle Fjernvarme a.m.b.a., der ønsker at opdimensionere og udskifte den eksisterende skadede ledning. Den eksisterende ledning til forsyning af områderne er for lille til at dække behovet, når områderne bliver fuldt udbygget. Desuden er ledningen skadet, og det er ikke muligt at reparere ledningen i føringsrøret.

Da Vejle Kommune nu planlægger en forbindelsesvej fra Vardevej, der løber vest om Uhre og som omfatter Planetbyens nordvestlige kvarter, har der vist sig en mulighed for at etablere en ny ledning til Central Uhrhøj, forudsat at etableringen koordineres med vejprojektet.

Varmeforsyning
Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune har godkendt et projektforslag for fjernvarmeforsyning af Område 1.C.162 i Aflastningsområde Thisted Øst.

Området er udlagt til centerformål for udvalgsvarebutikker med særligt pladskrævende varegrupper og tankstationer. Harald Nyborg har anmodet om at blive tilsluttet fjernvarmenettet, og da Thisted Varmeforsyning forventer, at kommende butikker i området ligeledes ønsker fjernvarme, ønsker varmeforsyningen, at hele området udlægges til fjernvarmeforsyning.

Varmepumpe
Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune har godkendt et projektforslag fra Brovst Fjernvarme for etablering af en 4 MW varmepumpe og en 4 MW fliskedel på Vangen i Brovst.

Varmepumpe og flisfyr placeres cirka 800 meter vest for det eksisterende varmeværk, og der skal derfor også etableres en transmissionsledning mellem det nuværende varmeværk og det planlagte varmeværk.

Kloakering
Slagelse Byråd har godkendt tillæg 4 til spildvandsplan 2019, som baner vej for kloakering af de to landsbyer Hejninge og Næsby ved Stranden.

Kloakeringen omfatter 42 ejendomme, hvor der skal ske en forbedret spildevandsrensning. Ud af de 42 ejendomme fortsætter 11 ejendomme som fælleskloakeret, 17 ejendomme separatkloakeres og 14 ejendomme spildevandskloakeres.

Alle udgifter afholdes af SK Forsyning, som budgetterer med cirka 8 mio. kr. til kloakeringsprojektet i Hejninge og cirka 2 mio. kr. for kloakeringsprojektet i Næsby ved Stranden.

Byrådet har samtidig godkendt tillæg 3 til spildevandsplan 2019, som vedrører kloakering af Snekkerup.

10 ejendomme i Snekkerup skal separatkloakeres, og to ejendomme mellem Snekkerup og Fårdrup skal spildevands-kloakeres.

SK Forsyning budgetterer med en udgift på cirka 3 mio. kr. til kloakeringsprojektet.

Damvarmelager
Aalborg Kommune har modtaget en henvendelse fra Aalborg Forsyning om planlægning for et damvarmelager ved det nuværende Affalds- og Genbrugscenter Rørdal i Aalborg Øst.

By- og Landskabsudvalget har i den forbindelse sat en fire uger lang fordebat forud for udarbejdelse af nyt plangrundlag i gang.

Damvarmelageret tænkes etableret over to etaper, hvor første etape omfatter to bassiner på hver 500.000 kbm.

Planen er generelt at nedgrave damvarmelageret i det eksisterende jorddeponi i området og benytte den deponerede jord til etablering af de omgivende/stabiliserende jordvolde.

Jordvoldene tænkes efterbearbejdet med for eksempel naturgræsser og stier, så damvarmelageret også kan bliver et rekreativt udflugtsmål ved fjorden.

Læs mere her: 1 million kubikmeter damvarme på vej i Aalborg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093