23948sdkhjf

Crestwing søger politisk støtte på Christiansborg

En række af nøglepersonerne bag det ambitiøse Crestwing bølgeenergiprojekt i Frederikshavn har været på Christiansborg for at søge politisk opbakning til projektet.
Crestwing er en væsentlig brik i arbejdet for at sikre Frederikshavn 100 % vedvarende energi frem mod 2015. Derfor har folkene bag projektet været på Christiansborg for at præsentere bølgeenergiprojektet for Klima- og energipolitisk udvalg og Beskæftigelsesudvalget.

TV2 Nord kan oplyse, at selvtilliden inden mødet var helt i top.

- Når vi ser på lignende projekter i udlandet, så er vores konkurrencedygtigt, udtaler en af opfinderne af anlægget, Henning Pilgaard.

Positiv modtagelse
Projektet blev da også modtaget meget positivt. De klimamæssige perspektiver i projektet taler for sig selv, men også potentialet for den danske beskæftigelse blev bemærket.

- Kan vi skabe arbejdspladser for folk, der har svært ved at få arbejde nu for eksempel de ufaglærte, så er det præcis sådan et projekt her, vi har behov for, siger medlem af Klima- og energipolitisk udvalg, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Seks års arbejde realiseres
Bølgeenergianlægget er resultatet af et seks år langt projektarbejde og bliver efter planen placeret i havet ud Frederikshavn i løbet af foråret.

Anlægget ved Frederikshavn bliver en mini-udgave, som er udformet til det rolige vand i de indre danske farvande. Således er det kun 10 m langt og 2½ m bredt.

Produktionen af The Crestwing begynder sidst i uge 9, og systemet kan efter planen søsættes i maj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078