23948sdkhjf

Vindmølleindustrien ser muligheder i australske CO2-kvoter

Australierne indfører afgift på CO2-udledning, og det kan give ordrer til danske virksomheder forudser Vindmølleindustrien.
Ifølge det australske lovforslag skal der nu indføres en afgift på 125 kr. pr udledt ton CO2. Indtægterne skal geninvesteres i vedvarende energi, og det åbner muligheder for danske virksomheder.

- De nye love er godt nyt for de danske virksomheder. Vestas landede så sent som sidste år en stor ordre derude, så de kender os allerede. Australien har rigtig gode vindressourcer, og vindenergi dækker kun omkring 2 % af energiforbruget, som det er nu, siger direktør for Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, til Ingeniøren.

Han forventer, at det i første omgang er de store virksomheder som Siemens og Vestas, der vil nyde godt af investeringerne, men at det på længere sigt vil brede sig ned gennem værdikæden til de mindre danske virksomheder.

Hos kollegaen Solcelleforeningen er optimismen dog knap så udtalt. Her forventer bestyrelsesmedlem Flemming Kristensen, at der i givet fald vil blive tale om en indirekte afsmitning på danske producenter i form af bedre priser.

I alt ventes CO2-afgiften i Australien sammen med statslige investeringer at generere 164 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109