23948sdkhjf

Vitaminindsprøjtning til energiforskning

Energiforskningen får et yderligere rygstød med fordelingen af de strategiske forskningsmidler. Det forstærker arbejdet med at gøre det danske energisystem grønnere.
Energiforskningen får ekstra solidt underlag med de 120 mio. kr., alle Folketingets partier er blevet enige om at sætte af i forbindelse med de igangværende finanslovsforhandlinger.

- Vi er glade for, at det i økonomisk svære tider, er muligt at holde niveauet på energiforskningsfronten. Hvis vi gerne vil være grøn vindernation, er forskningen det rigtige sted at starte. Derfor håber vi også, at der bliver rum til at skrue gradvist op for bevillingen, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi.

Venter på nyt energiforlig
De 120 mio. kr. er udmøntningen af de strategiske forskningsmidler, hvor de to andre prioriterede områder er miljø- og fødevareforskning, der har fået tilført 40 mio. kr. hver. Energiområdet har dermed i alt fået tilført 1,25 mia. kr. i finansloven for 2012.

- Energiforskningsområdet er et af de forskningsområder, hvor der er meget stort samarbejde med erhvervslivet. I energisektoren vil vi gerne kvittere for det yderligere rygstød, og arbejde for en fossilfri omstilling af energisystemet – men det vil naturligvis hjælpe, hvis vi snart for et nyt energiforlig på plads, slutter Lars Aagaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112