23948sdkhjf

Photonic Energy ser muligheder i dansk solcelle-marked

Solcelle-producenten forventer at kunne omsætte for 100 mio. kr. i Danmark inden for en overskuelig årrække.
Det er først i de seneste år, at det danske marked for solceller for alvor er begyndt at blive interessant. Det skyldes en lovændring, der gør det muligt for private at tilslutte deres solcelle-anlæg til det offentlige elnet. Netop den lovændring gør, at Photonic Energy ser særdeles positivt på mulighederne i Danmark.

- Alle taler om vind her i Danmark, men sidste år blev der installeret langt mere sol end vind i Tyskland. Og vi ser et voksende dansk marked, der kan blive rigtig stort. Vi forventer en omsætning i Danmark på ca. 100 mio. kr. inden for en overskuelig årrække. Men det afhænger jo især af de politiske beslutninger på området, udtaler grundlægger og bestyrelsesformand hos Photonic Energy, Jakob Waehrens, til Jyllands-Posten.

Mangler nye investorer
I år har Photonic Energy seks-syvdoblet omsætningen i Danmark, men fra et lavt niveau. Til gengæld melder Jakob Waehrens, at man lige nu modtager en ny ordre om dagen.

Til gengæld står investorernes lyst ikke helt mål med vækstens tempo. Jakob Waehrens har nemlig oplevet, at det er særdeles svært at få banker og private investorer til at skyde yderligere kapital i Photonic Energy. Derfor er han nu søgt mod Asien, hvor man er mere lydhøre overfor mulighederne i solcelle-energi. Lige nu forhandles med en japansk investor, der er villig til at skyde yderligere kapital i selskabet.

Photonic Energy blev etableret i 2009 gennem en fusion af kinesiske Jumao og tyske GermanSolar. Virksomheden har hovedsæde i København.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094