23948sdkhjf

Julebelysning koster 120 mio. kr. i elforbrug

Julebelysning på tage, i haver og indendørs sættes op tidligere og tidligere. Fra midt november til slut januar vil danskerne bruge op mod 60 mio. kilowatttimer, svarende til 120 mio. kr., viser en opgørelse fra Dansk Energi.
Dansk Energi har lavet en opgørelse, der viser, at når danskerne starter med at bruge julebelysning allerede i midten af november og først slutter i januar, så vil de bruge op mod 60 millioner kWh svarende til 15.000 parcelhuses elforbrug i et år, og det er på trods af, at julebelysningen er blevet betydelig mere energieffektiv.

- Vi kan se, at perioden med julebelysningen er blevet udvidet de senere år. Hvor vi før primært startede i december måned med at udsmykke haver og tage, starter brugen af lyskæder for flere og flere allerede i november og slutter først med udgangen af januar. Det øger selvfølgelig elforbruget og koster på elregningen, siger Richard Schalburg, forbrugerekspert i Dansk Energi.

Der er også meget, der tyder på, at vi måske også får flere lyskæder og lysfigurer. Et hurtigt tjek hos en række butikker viser, at udbuddet er steget, og det er meget forskelligt, hvad de enkelte figurer og lyskæder bruger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094