23948sdkhjf

Regering vil give nordsø-aftale et serviceeftersyn

Regeringen har besluttet at foretage et serviceeftersyn af statens kulbrintebeskatning.
Eftersynet sker i forlængelse af den tidligere regerings ønske om et serviceeftersyn blandt andet som følge af den forestående 7. udbudsrunde.

Regeringen vil i nærmeste fremtid nedsætte et tværministerielt udvalg med deltagelse af klima-, energi- og bygningsministeriet, finansministeriet og skatteministeriet til at forestå eftersynet, der forventes færdigt senest den 31. august 2012.

Serviceeftersynet vil ske på følgende præmisser:

• Regeringen står ved den indgåede aftale mellem staten og A.P. Møller.

• Regeringen ønsker at foretage et serviceeftersyn af de økonomiske rammevilkår ved olie- og gasproduktion i Danmark, og herunder også Nordsøaftalen fra 2003. Eventuelle ændringer af vilkårene for Nordsøaftalen vil derfor ske inden for aftalens rammer eller ved en ny forhandlet løsning.

• Som led i serviceeftersynet belyses blandt andet, hvilke konsekvenser aftalen har haft for blandt andet statens indtægter i lyset af den faktiske olieprisudvikling mv.

• Serviceeftersynet skal gennemføres inden den forventede gennemførsel af 7. udbudsrunde i 2013. Regeringen ønsker, at samfundet får størst muligt udbytte af olie- og gasressourcerne. Men samtidig skal vilkårene være konkurrencedygtige, så der fortsat er interesse i at investere herhjemme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078