23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Oversvømmelsesbassin
Odder Byråd har tillægsbevilget 3 mio. kr. til udførelse af et oversvømmelsesbassin ved Rathlousdal samt til indledende tiltag forud for detailprojektering af øvrige beskrevne klimaløsninger i den vedtagne handlingsplan for klimatiltag i Odder by.

Etableringen af oversvømmelsesbassinet planlægges igangsat i løbet af sommeren i år.

Regnvandsbassin
Horsens Kommune har givet landzonetilladelse til at placere et regnvandsbassin med tilhørende bygværker og ledningsanlæg på Kirkebakken 24, 8700 Horsens som ansøgt af Samn Forsyning ApS.

Der kan gøres indsigelse mod afgørelsen frem til 22. juni.

Fjernvarmeforsyning
Skjern Fjernvarme har bedt Ringkøbing-Skjern Kommune stille kommunegaranti for et lån på op til 8,5 mio. kr. til finansiering af udvidelse af forsyningskapaciteten til erhvervsområdet i Skjern. Skjern Fjernvarme ønsker at forøge kapaciteten og samtidig opgradere de eksisterende pumper på Nykærsvej.

Ringkøbing-Skjern Byråd har sagt ja til at stille kommunegaranti som ansøgt.

Solcelleanlæg
Bo-Vest har på vegne af Tranemosegård fremsendt skema A for et demonstrationsprojekt vedrørende solcelleanlæg i afdeling Silergården til Brøndby Kommune, hvor det er blevet godkendt af kommunalbestyrelsen.

Der er tale om et projekt med etablering af solcellepaneler på afdelingens lav- og rækkehuse, kombineret med batterilager i et såkaldt hybridanlæg.

Projektet støttes af Landsbyggefonden indenfor en samlet ramme på 11.050.000 kr. som et fremskudt arbejde inden for den igangværende helhedsplan for området.

Udbygning af fjernvarmenet
Tårnbyforsyning Varme A/S har fremsendt et projektforslag for udbygning af fjernvarmenettet ved området omkring Skøjtevej og Amager Strandvej, området ved Plyssen samt Øresundsparken til Tårnby Kommune, hvor det forlenden blev endeligt godkendt af kommunalbestyrelsen.

Ifølge projektforslaget skal der investeres 34 mio. kr. i realiseringen af projektet, fordelt på 22 mio. kr. til udbygningen fjernvarmenettet og stikledninger og 12 mio. kr. til kundeinstallationer.

Solcelleanlæg
Sorø Kommune har fra Arkitektfirmaet Mogens B. Leth ApS, på vegne af Stiftelsen Sorø Akademi, modtaget en ansøgning om at igangsætte planlægning for cirka 240 hektar med solceller på Mørupvej 1, Fjenneslev. Arealet ejes af Stiftelsen Sorø Akademi.

Sagen var på byrådets dagsorden for nylig, og her blev der givet grønt lys for at udarbejde det nødvendige nye plangrundlag.

Det ansøgte projekt vil få en installeret effekt på mere end 200 MW og indeholde mere end 600.000 solcellepaneler. Solcellepanelerne vil blive fastgjort på stativer og have en samlet højde på 4,5 meter. Udover solcellepaneler skal der placeres 100 små transformere, en teknikbygning og op til fire lynafledere i projektområdet. Projektområdet skal indhegnes og afskærmes med beplantning.

Projektet forventes at kræve en investering på 700 mio kr.

Affaldssortering
Lyngby-Taarbæk Kommune har i budget 2020-2023 afsat et rådighedsbeløb på 3,944 mio. kr. til etablering af affaldsskure og indkøb af sorteringsspande til kommunale institutioner, idet kommunen vil indføre affaldssortering på alle kommunens institutioner i løbet af perioden 2019-2024.

Rådighedsbeløbet blev for nylig frigivet af kommunalbestyrelsen, idet forvaltningen ønsker at påbegynde implementeringen.

Vindmøller og solceller
Guldborgsund Byråd besluttede på sit møde ultimo maj at sende forslag til Lokalplan 197, Vennerslund Energipark og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg i offentlig høring i otte uger.

Det nye plangrundlag skal bane vej for etablering af en energipark med seks vindmøller og et solcelleanlæg på 52 hektar, som tilsammen vil kunne producere cirka 140.000 MWh pr. år fordelt med cirka 90.000 MWh fra vindmøllerne og 50.000 MWh fra solcellerne.

Solcelleanlæg
Vordingborg Kommunalbestyrelse har besluttet at sende et planforslag for et 55 hektar stort solcelleanlæg i Barmosen nord for Vordingborg i høring frem til 24. juli.

Med planlægningen placeres solcelleanlægget på landbrugsarealer umiddelbart nord for Næs å, som er en større afvandingskanal i Barmosen. Solcellerne vil få en maksimal højde på fire meter. 

Solcelleanlæg
Nordfyns Kommunalbestyrelse har besluttet at sende forslag til Lokalplan 2020-1 Solcelleanlæg ved Bladstrupvej 300A, Otterup og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg i offentlig høring i otte uger.

Planforslagene er udarbejdet for at imødekomme ejers ønske om at opsætte solpaneler til produktion af grøn strøm som erstatning for gartneriet, der ønskes nedrevet.

Fuldt udbygget vil anlægget dække et areal på cirka 13 hektar. Det forventes at kunne producere 11.600 MWh grøn strøm hvert år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125