23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Separatkloakering
Vejen Byråd har godkendt forslag til tillæg nr. 27 til spildevandsplan 2008-2011, separatkloakering og nedlæggelse af renseanlæg i Lindknud, som herefter sendes i offentlig høring i otte uger.

Tillægget vedrører separatkloakering i Lindknud. Byens renseanlæg er nedslidt og skal nedlægges. Spildevandet skal pumpes til rensning på Holsted renseanlæg.

Med nedlæggelse af renseanlægget vil et af elementerne i spildevandsplanen med centralisering af rensning til fire større renseanlæg være gennemført.

Energirenovering
Vejen Byråd har frigivet 4,189 mio. kr. til udførelse af energirenoveringsarbejder i 2020.

Pengene bruges til projekter på tværs af bygningsmassen til blandt andet optimering af gasfyrede varmecentraler med minikraftvarmeværker, optimering eller udskiftning af ventilationsanlæg, udskiftning af belysning til LED, tilskud til efterisolering af lofter i forbindelse med tagudskiftninger, tilskud til udskiftning af vinduer og døre i forbindelse med renoveringsprojekter, efterisolering af rør, ventiler, pumper mv.

Oversvømmelsessikring
Frederikssund Byråd har frigivet 500.000 kr. til en handlingsplan for oversvømmelsessikring i Frederikssund Midtby og Bløden.

En række diger beskytter i dag en strækning nord og syd om Frederikssund Midtby, men der er behov for at etablere en oversvømmelsessikring ved Frederikssund Havn, således at midtbyen kan sikres mod oversvømmelse ved en ny stormflod.

De frigivne midler skal bruges på en forundersøgelse, der skitserer og estimerer oversvømmelsessikringens omfang, løsning og forslag til placering. Forud for et projektforslag udarbejdes en mere detaljeret procesplan med de forventede konkrete tiltag, rammerne for et rådgiverudbud samt en samlet tidsplan. Det er administrationens forventning, at et konkret projektforslag kan foreligge ultimo 2020.

Varmeforsyning
Aabenraa Byråd har sagt ja til at stille kommunegaranti for et lån på op til 16 mio. kr. som ansøgt af Padborg Fjernvarme A.m.b.A

Lånet skal finansiere et kommende varmegenindvindingsprojekt, hvor renset spildevand fra Arlas mejeri i Kruså anvendes som varmekilde, hvilket reducerer indkøbet af varme hos Stadtwerke i Flensborg. For at koble varmegenindvindingsanlægget på fjernvarmenettet omfatter projektet endvidere etablering af en forsyningsledning mellem Bov og Kruså.

Klima- og trafiksikkerhedsprojekt
Norddjurs Kommunalbestyrelse har anlægsbevilget 3,180 mio. kr. til et klima- og trafiksikkerhedsprojekt ved Auning Skole og AIC.

Projektet skal både skabe større trafiksikkerhed ved skolen og halområdet og klimasikre området. Det udføres i tæt samarbejde med Aqua Djurs, som står for klimasikringsdelen. Niras A/S er tilknyttet bygherrerådgiver.

Projektet omfatter fire etaper, hvoraf den første omfatter flytning af Aqua Djurs’ nedsivningsbassin og etablering af ny busholdeplads til skolebusserne på arealet hvor nedsivningsbassinet flyttes fra.

I etape 2 etableres der fællessti og regnbed på strækningen mellem busholdepladsen og halområdet. Dernæst følger etablering af pladsområde foran hallen med klimasikringselementer og et aktivitetsområde, etablering af fællessti henover pladsen, forlængelse af dobbeltrettet cykelsti fra skolen til fællessti ved halområdet, etablering af kys og kør-lomme mm i etape 3 og 4.

De første tre etaper realiseres i år, mens etape 4 udføres næste år.

Fjernvarmeledning
Cowi har på vegne af Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S - Tvis - anmodet Kolding Kommune om at træffe beslutning om vilje til ekspropriation af de nødvendige arealer til etablering af en fjernvarme-transmissionsledning fra Lunderskov til Vamdrup, og det skete på Kolding Byråds seneste møde.

I forbindelse med projekteringen af ledningen har Cowi været i dialog med lodsejerne om projektet, og det er forventningen, at der vil kunne indgås frivillige aftaler på ekspropriationslignende vilkår.

Anlægsarbejdet gennemføres ved, at der graves en ledningsrende, hvori den nye fjernvarmeledning lægges.

Skybrudsprojekt
By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune har godkendt et projektforslag for skybrudssikring, der skal udføres på Amicisvej.

Projektets formål er at bidrage til skybrudssikringen af området omkring Ny Hollænder Skolen. og udførelsen af projektet skal koordineres med Ny Hollænderskolens renoveringsplaner.

Skybrudsprojektet vil blive anlagt som en forsinkelsesvej, hvis formål er at opsamle og forsinke regnvand fra området. Fra et forsinkelsesbassin på cirka 740 kbm vil regnvandet blive tilbageholdt og forsinket, før det når til kloakken. Regnvandet fra vejen ledes til vejriste, og derfra ned i forsinkelsesbassinet. Samtidig med skybrudsprojektet etablerer Frederiksberg Vand nye vandledninger.

Projektet er planlagt med anlægsstart primo september 2020 og forventes at være færdiganlagt i april 2021. Slidlag udlægges i 2021.

Projektet opdeles i to etaper, hvor den første strækker sig fra Gammel Kongevej til skolebyggeriets ind- og udkørsel mellem nr. 9 og nr. 11, og anden etape herfra og frem til Frederiksberg Alle.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11