23948sdkhjf

Vattenfall planlægger ny stor offshore-vindmøllepark

Vattenfall investerer i endnu en offshore-vindmøllepark i Nordsøen nær den tyske ø Sylt. Parken på 576 MW skal drives fra Danmark.
Vattenfall har rekvireret lisensen til at opføre en ny kæmpe offshore vindmøllepark i Nordsøen ud for øen Sylt.

Tilladelsen har Vattenfall overtaget fra det tyske selskab Sandbank Power GmbH & Co. og omfatter 96 store vindmøller med en produktionskapacitet på 576 MW - men med muligheden for at udvide med yderligere 40 vindmøller.

Nabo til DanTysk
Den nye park med navnet Sandbank 24 placeres 90 kilometer vest for Sylt - i umiddelbar nærhed af en anden af Vattenfalls vindparker, DanTysk, der pt er under opførelse.

Opførelsen af Sandbank 24 ventes at gå i gang, når arbejdet med DanTysk er bragt til ende i 2014.

Begge vindmølleparker vil blive drevet fra Vattenfalls faciliteter i Danmark.

Energi-turnaround i tyskland
Opkøbet af Sandbank 24-projektet skal ses som et led i Vattenfalls strategi om at udvikle en bæredygtig elektricitetsforsyning fra vedvarende energi-kilder.

-Med Sandbank 24 bakker Vattenfall op om den energi-turnaround, der i øjeblikket foregår i Tyskland, siger Anders Dahl, direktør for BU Renewables i Vattenfall.

- Vi er overbeviste om, at offshore-vindenergi vil komme til at spille en væsentlig rolle i Tyskland i fremtiden, og at denne industri vil finde fodfæste - også i Tyskland, tilføjer han.

26 mia. i vindenergi
Vattenfall vil i årene 2011-2015 investere 26 milliarder i vindenergi.

Ud over det tyske marked udgør Storbritannien det marked med det største potentiale for Vattenfalls vindenergisatsninger.

Her er den største havmøllepark East Anglia med en kapacitet på 7.200 MW under udvikling i samarbejde med Scottish Power Renewables.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094