23948sdkhjf

Grundfos halverer indtjeningen: Det er bedre end frygtet

Seks måneder inde i året viser pumpefabrikanten Grundfos at have klaret sig bedre igennem end først ventet, da corona lagde store dele af verden ned. 

Omsætningen falder dog stadig med næsten 1 mia. kr. til 12,3 mia. kr. i forhold til samme periode sidste år, og resultatet bliver halveret fra 1,49 mia. kr. til 756 mio. kr.

- Der er mange industrier, der er hårdere ramt, og så er der også mange af vores konkurrenter, der er hårdere ramt. Vores investeringsniveau er faktisk svagt stigende i første halvår i forhold til første halvår sidste år. Vi har også været i en situation, hvor vi ikke har afskediget mennesker på grund af covid-19, siger topchef Mads Nipper til Børsen.

Det er dog ikke ens betydende med, at Bjerringbrovirksomheden ikke er forberedt på flere udsving på grund af coronakrisen.

- Vi tror, at der kan komme en masse små takker op og ned, og vi stadig kan risikere nedlukninger i dele af verden. I de næste et til to år skal vi sove med støvlerne på, og vi skal styre vores risici og holde damp på strategien, som vi stadig tror er den rigtige i lyset af det, der sker, udtaler Mads Nipper til Finans.

Ebit-marginen efter første halvår er på 8,7 pct. - et beskedent fald fra 8,9 pct. samme periode sidste år.

Fortsat usikkerhed i alle markeder påvirker forventningerne til resultatet for anden halvdel af 2020 og til helårsresultatet. Grundfos forventer, at de globale markeder fortsat vil være påvirket negativt af covid-19 og forudser en tilbagegang i salgsresultatet sammenlignet med 2019, oplyser Grundfos i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078