23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Nye varmekilder i Enstedhallen

Den selvejende Institution Enstedhallen har ansøgt Aabenraa Kommunes Bæredygtighedspulje om 0,350 mio. kr. til udskiftning af eksisterende forældede varmekilder med en ny og mere energirigtig løsning.

Enstedhallen er over 40 år gammel og er forsynet med kaloriferer til opvarmning af hallen.

Ved bygning af hallen var dette normalt, men disse kaloriferer er 40 år gamle og trænger til at blive udskiftet.

Planen er at udskifte opvarmningen til strålevarme, som er langt mere energioptimal og hvor man bedre kan styre den højere opvarmning som kræves til handicap idræt, som Enstedhallen huser en del af. For at sikre opvarmning af hallen kan det være nødvendigt at starte varmeanlægget allerede dagen før. Skal hallen efterfølgende bruges til anden idræt, er det nødvendigt at sænke temperaturen ved at åbne vinduer og døre. Der sker derfor et stort varmespild ved den nuværende varmekilde. Med strålevarme er det muligt at reducere varmeudgifterne, da den daglige temperatur i hallen kan reduceres med 3 grader celsius, fordi strålevarmen føles varmere, da overflader såsom gulv er varmere.

Ved dette projekt ønsker Enstedhallen at blive rollemodel for energieffektiv drift af haller og vil dele viden herom med andre. Installation vil blive indkøbt hos lokal leverandør. Øvrigt arbejde udføres af frivillige.

Økonomiudvalget har valgt at godkende ansøgningen.

Vandledning

Skive Vand A/S har ansøgt Skive Kommune om tilsagn til ekspropriation i forbindelse med etablering af en transmissionsledning for rent vand fra Lem til Balling.

Skive Vand A/S ønsker, at aftaler med lodsejerne kan ske på ekspropriationslignende vilkår, der sikrer, at aftalerne er skattefri. Skive Byråd har givet det ønskede tilsagn.

Den nye transmissionsledning skal med en dimension på ø315 mm forbedre forsyningssikkerheden for rent vand til Balling, Oddense, Krejbjerg m.fl.

Vindmøller og solceller

Silkeborg Byråd har vedtaget en lokalplan, der skaber plads til tre vindmøller samt 12 hektar med solceller ved Marsvinslund nær Sjørslev og Demstrup, endeligt.

Boringer

Jammerbugt Kommune har givet Nørhalne Vandværk tilladelse til etablering af to nye boringer og foreløbig tilladelse til prøvepumpning og indvinding på matr. nr. 16a, Nørhalne By, Biersted.

Afgørelsen kan påklages frem til 3. september, og tilladelsen er gældende frem til 1. januar 2022.

Solcellepark

Frederikssund Kommune har modtaget en henvendelse om et projekt, som omfatter etablering af en solcellepark mellem Dalby Huse, Kyndby og Dalby på et nuværende landbrugsareal. Projektudvikler Greengo Energy ønsker en indikation af, om kommunen ønsker en solcellepark og i givet fald, hvad den skal rumme.

Plan- og Miljøudvalget havde sagen på dagsordenen forleden og udvalget ønsker, at der arbejdes videre med solcelleparken på arealet vest for Storgårdsvej.

Projektets areal er på omkring 170 hektar og er således på nationalt plan blandt de store solcelleprojekter. Solcelleanlægget udformes af skråtstillede solpaneler med en højde på op til tre meter over terræn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079