23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Kloakering

Vesthimmerland Byråd har vedtaget tillæg nr. 01 til Spildevandsplan 2019-2024 - Illeris 89-107 endeligt.

Flere lodsejere i området ønsker at området spildevandskloakeres, da de gamle spildevandsanlæg ikke fungerer i våde perioder på grund af højtstående grundvand.

Med vedtagelsen kan Vesthimmerlands Forsyning A/S tage fat på kloakeringsarbejdet.

Solcelleanlæg

Lolland Byråd har vedtaget Lokalplan 360-119 - samling af solcelleanlæg ved Rødby Fjord og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Lolland Kommune ønsker med det nye plangrundlag at give mulighed for opførelse af et cirka 266 hektar stort solcelleanlæg til strømproduktion.

Solcelleanlægget placeres på flere ikke sammenhængende markarealer nordvest for Rødbyhavn - centralt i det inddæmmede areal Rødby Fjord.

Baggrunden er en bygherres ønske om at opstille et solcelleanlæg med en kapacitet på op til 175 MW og en årlig produktion på cirka 180.000 MWh.

Vandledning

Urlev Vandværk har bedt Hedensted Kommune om kommunal lånegaranti på 400.000 kr. til trækning af vandledning mellem Hornsyld og Urlev.

Der er konstateret for højt indhold af chloridazon i drikkevandet ved Urlev Vandværk. Vandværket har derfor lavet en aftale med Hornsyld Vandværk om, at der trækkes en vandledning mellem Hornsyld og Urlev, så Hornsyld vandværk kan levere vand til Urlev.

Separatkloakering

Middelfart Byråd har vedtaget tillæg 4 til spildevandsplanen endeligt. Tillægget sikrer grundlaget for separatkloakering af et nyt boligområde ved Tåruplundvej 51-59, Gelsted, hvor der etableres 10 nye bygninger med i alt 20 boliger.

Projektet var planlagt spildevandskloakeret, og ejendommene skulle håndtere regnvand på egen grund til nedsivning. Det har siden vist sig at være en fysisk umulighed grundet høj grundvandsstand.

Fjernaflæste målere

Lovkrav betyder, at der skal opsættes fjernaflæste elmålere i forbindelse med vejbelysningen, således at elforbruget afregnes ud fra aflæst forbrug og ikke som nu ved beregning ud fra lampernes/lyskildernes type og brændetid.

I den forbindelse bevilgede Herlev Kommunalbestyrelse forleden 1,9 mio. kr. til udskiftning af tændskabe til vejbelysningen. Herlev Kommune skal forberede installationerne til, at Radius Elnet kan opsætte de fjernaflæste elmålere inden udgangen af 2020.

Herlev Kommune har 87 tændskabe tilknyttet vejbelysningen.

Fossilfrie tankstationer

Teknik og Miljø i Aarhus Kommune ansøger Klimafonden om op til 5 mio. til en task force, der som demoprojekt skal etablere ladestandere til elbiler og udarbejde planer for fossilfrie tankstationer i Aarhus.

Projektet vil komme til at foregå i partnerskab med private virksomheder og vil kunne udvikle Aarhus Kommunes erhvervsmæssige styrker inden for grønne løsninger.

Aarhus Byråd har godkendt ansøgningen til Klimafonden og ydet et tilskud på 5 mio. kr. til at støtte projektet.

Biogasanlæg

BB-Biogas i Smidstrup har søgt Hjørring Kommune om tilladelse til at udvide indtaget af biomasse fra 36.000 tons til 160.000 tons pr. år. I forbindelse med udvidelse af produktionen skal der etableres yderligere to procestanke, en modtage- og en udpumpningstank, halvtag på del af plansiloen samt en lukket hal til separation, opbevaring af biomasser og et kedelrum med en 6 MW kedel inde på selve biogasanlægget.

Hjørring Byråd havde sagen på dagsordenen på sit seneste møde, hvor det blev besluttet at sende udkast til miljøvurderingstilladelse og forslag til lokalplan og kommuneplantillæg i offentlig høring i otte uger.

Lagerhal

Ebeltoft Fjernvarme har bedt Syddjurs Kommune stille garanti for optagelse af et lån 5,3 mio. kr. hos Kommunekredit, som skal bruges på opførelse af en ny lagerhal til strategiske reservedele til ledningsnettet og produktionsapparatet.

Syddjurs Byråd har valgt at imødekomme ansøgningen.

Ladestandere

Skive Byråd frigav på sit seneste møde 250.000 kr. til udarbejdelse af en handleplan for opsætning af el-ladestrandere.

Handleplanen skal sikre en fælles holdning og konkret vej i udbredelsen af el-ladestandere til elbiler frem mod 2025.

Varmepumpe

Horsens Byråd har godkendt et projektforslag fra Fjernvarme Horsens A.m.b.a. for etablering af en 15 MW varmepumpe på Endelavevej 7 i Horsens.

Med en gennemførelse af projektet øger Fjernvarme Horsens andelen af varme, der er produceret på el og reducerer andelen af varme, der skal produceres på biomasse.

Transmissionsledning

Skørping Varmeværk har fremsendt en ansøgning om en garantiramme på 40 mio. kr. til opdimensionering af transmissionsledningen i Himmerlandsvej, for at øge distributionskapaciteten mellem Skørping og Rebild til Rebild Kommune.

Rebild Byråd besluttede på sit seneste møde at imødekomme ansøgningen.

Byrådet har tidligere godkendt det projektforslag, varmeværket har fremsendt, som udover opdimensioneringen af ledningen også omfatter etablering af ny fliskedel, ny oliekedel og gaskedel.

Regnvandshåndtering

Tønder Kommunalbestyrelse har efter endt høring vedtaget Tillæg 1 til Spildevandsplan 2018-2027 - Regnvandsudløb Laurentiusstrømmen og Nørreborgedigegrøften samt forsinkelsesbassin i Skibbroen.

Tillægget gør det muligt at flytte en eksisterende regnvandsudledning fra Vidågadekvarteret fra Vidåen til Nørreborgerdigegrøften og etablere et nyt rørbassin på Skibbroen.

Tracé for afløbsledninger

Hillerød byråd har sendt forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2018-2021 i høring.

Tillægget skal skabe de planmæssige rammer for fastlæggelse af et tracé til spildevandstransportledninger mellem Nødebo og Hillerød Centralrenseanlæg Syd på Solrødgård. Der fastlægges desuden en placering til en underjordisk pumpestation.

Hillerød Spildevand A/S ønsker at etablere afløbsledninger i Selskovvej, der kan lede regn- og spildevand til Solrødgård fra Nødebo. I dag ledes regn- og spildevand fra Nødebo via det gamle renseanlæg HCR på Kirsebæralle.

Af hensyn til koordinering med Hillerød Kommunens cykelstiprojekt i Selskovvej, som udføres i indeværende år, er det nødvendigt, at den overordnede placering af tracéet lægges fast nu.

Solvarmeanlæg

Præstø Fjernvarme A.m.b.a. har bedt Vordingborg Kommune om at stille kommunegaranti for låneoptagelse på 49 mio. kr., og det sagde Vordingborg Kommunalbestyrelse forleden ja til.

Præstø Fjernvarme vil etablere solvarmeanlæg og en eldrevet varmepumpe.

Biogasanlæg

Herning Byråd har vedtaget Lokalplan nr. 59.T4.1 for biogasanlæg nord for Studsgård og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Bigadan A/S ønsker at udbygge Studsgård Biogasanlæg på Ørneborgvej 11 fra 230.000 tons biomasse pr. år til 400.000 tons pr. år.

Lokalplanen giver mulighed for udvidelse af anlægget inden for samme areal som allerede er lokalplanlagt til biogasanlæg. Anlægsudvidelsen omfatter blandt andet to nye reaktorer på op til 28 meters højde samt nye haller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095