23948sdkhjf

Regeringen vil øremærke forskningspenge til at fange og lagre CO2

Regeringen vil bruge 750 mio. kr. på fire grønne forskningsområder.

Der skal sættes ekstra gang i forskningen for at få nedbragt Danmarks udledning af drivhusgasser. Derfor har regeringen nu udpeget de fire konkrete, grønne områder, som den vil øremærke 750 mio. kr. til at forske i.

Forskning i fangst og lagring af CO2, udvikling af grønne brændstoffer til transport og industri, en mere klimavenlig landbrugs- og fødevareproduktion samt mere genanvendelse og reduktion af især plastaffald, skriver Jyllands-Posten.

- Vi har politisk på tværs af Folketinget forpligtet os til nogle meget ambitiøse grønne mål. Og hvis vi skal i mål med dem, har vi brug for forskning, innovation og nye idéer. Men vi har også brug for at turde sige, at det er det her, som vi satser på, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Klimarådets formand, Peter Møllgaard, dekan ved Maastricht University School of Business and Economics, mener, at regeringen rammer rigtigt med de fire områder i bestræbelserne på at reducere udledningen af CO2 med 70 pct.

- Det lyder ikke helt skidt. Det kommer jo meget an på, hvad der egentlig kommer ind i det, men det er nogle af de store klumper, som de tager fat på. Vi har jo selv anbefalet fangst og lagring af CO2, der er en rigtig vigtig teknologi. Plastik og biobrændstoffer er også vigtige, mens fødevarer og landbrug er et af de områder, som vi har sværest ved at nå i mål med, siger Peter Møllgaard.

Ane Halsboe-Jørgensen indkalder nu partierne til forhandling om forskningsmidlerne. På forhånd er Venstres forskningsordfører Ulla Tørnæs positiv.

- De fire ting, man vil forske i, lyder super fornuftigt. Forskning i fangst og lagring af CO2 fører direkte ind i de mål, vi også har sat os, siger hun.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109