23948sdkhjf

139 fremtrædende personer skriver under på klima-appel til Regeringen

- Jeg er i ualmindeligt vigtigt selskab i dag. Der kræves handlekraft, politisk lederskab og mod til at træffe de rigtige beslutninger, der forandrer, for grøn betyder nu. 

Sådan skriver Klaus Bondam på sin Instagram-profil her til morgen. 

Det han hentyder til er den klimaappel, som 139 erhvervsfolk, forskere, politikere og ledere har underskrevet til Regering og Folketing. Det er mediet Information, der er initiativtager til appellen. 

Underskriverne beder Regeringen om at vise handlekraft når det kommer til den grønne omstilling.

- Vi, der underskriver denne appel til regering og folketing, er bekymrede for, at manglende erkendelse af situationens alvor fører til, at vi gør for lidt for sent for at bremse klimakrisen, fremgår det af appellen. 

Udover Klaus Bondam finder man blandt underskriverne finder man blandt andre Henrik Poulsen, direktør i Ørsted, Peter Birch Sørensen, økonomiprofessor, Connie Hedegaard, tidligere EU-kommissær og formand for tænketanken Concito, Mads Nipper, CEO i Grundfos, Mogens Lykketoft, fhv. finansminister og formand for FN’s Generalforsamling, Kim Fausing, CEO i Danfoss samt Anders Eldrup, bestyrelsesformand og formand for regeringens elbilkommission.

Appellen udsendes i forbindelse med Folketingets åbning i dag og afsluttes med en konkret appel til at der overalt i landet iværksættes aktiviteter, der stimulerer til aktiv folkelig deltagelse i den grønne omstilling. 

Appellen overækkes Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen her til formiddag.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109