23948sdkhjf

Vandværksprojekt til en halv milliard går i gang før tid

På Køgevej i Ishøj gik byggeriet af det nye vandværk ved Thorsbro i gang i denne uge – fjorten dage før planlagt.  Det oplyser Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, i en pressemeddelelse. 

Siden kontraktunderskrivelsen med entreprenørerne, LM Byg, Robotek samt Vand & Teknik, i slutningen af august har Hofor samt rådgivere og entreprenører mødtes hver tirsdag for i fællesskab at optimere og justere projektet. Projektoptimeringen har dels skullet styrke samarbejdet. Dels at undersøge mulighederne for at gøre noget smartere, nemmere, hurtigere eller billigere. 

Projektoptimeringen viste blandt andet, at der, for at skabe en god og sikker byggeplads, var behov for mere plads til byggeplads, materialeoplag med videre end først antaget. Projektfolkene hos Hofor måtte derfor tænke i alternative arealer til skurby end på den gamle vandværksgrund, som ellers oprindeligt var planen.

I stedet har projektet lejet sig ind på nabogrunden de næste tre år, så der er bedre plads til skurbyen. Samtidig vil al trafikken blive ledt uden om de nærmeste naboer og Thorsbro Vandværks Museum, som holder til i den gamle vandværksbygning. 

Vandværket kaster anker

Det første der skal ske på byggegrunden er, at der skal etableres testankre i jorden. Under det nye værk vil der i alt komme til at være 90 jordankre, som skal være med til at sikre bygningen, hvis grundvandet skulle stige. Når ankrene er etableret, skal selve skallen til det nye vandværk bygges. Den del står LM Byg for. 

Både Hofor og entreprenørerne er særdeles tilfredse med udsigten til at kunne vinde fjorten dage på et ellers tidspresset projekt: 

– Vi i LM Byg har fra starten haft et ønske om at starte så tidligt som muligt, og det har Hofor været meget lydhør overfor. Vi har gennem god og tæt dialog identificeret og elimineret hindringer, så vi nu kan starte før tid, hvilket giver en mere robust tidsplan til fordel for alle, fortæller projektchef for LM Byg, Stig Moes Kristensen, i pressemeddelelsen. 

Fakta: Vandværket ved Thorsbro

  • Vandværket ved Thorsbro har siden 1908 leveret drikkevand til københavnere og borgere i omegnskommunerne.
  • Det nye værk vil fra 2023 levere blødere vand til kunderne, hvilket betyder mindre besvær med afkalkning af husholdningsmaskiner og brusekabiner.
  • Det samlede budget for etableringen af det nye værk og nedrivningen af udtjente bygninger og anlæg på det gamle værk er 540 mio. kr.
  • Bygherre: Hofor A/S
  • Entreprenører: LM Byg A/S, Vand og Teknik, Robotek
  • Rådgivere: Cowi / PLH Arkitekter, Niras / Krüger, Øllgaard / Emcon / Rørbæk-Møller, Sweco

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078