23948sdkhjf

Regeringen søger bred energiaftale

Udspillet ”Vores Energi”, som regeringen lancerede i november, skal nu gøres 2 mia. kr. billigere for at få Venstre og Konservative med i folden.
”Vores Energi” blev oprindeligt lanceret 25. november med en ramme på 5,6 mia. kr., men finansielt har det været umuligt for Venstre og Konservative at sluge. Derfor er regeringen gået tilbage til regnemaskinen for at finde et udspil, der ligger inden for oppositionens krav om højst at bruge 3,6 mia. kr. årligt. Det skriver Ingeniøren.

De Radikales energiordfører, Rasmus Helveg Petersen, slår dog fast, at klimamålet i regeringens udspil, om en reduktion i CO2-udslippet på 40 % sammenlignet med 1990, fastholdes. I stedet vil man forsøge at gøre udspillet billigere gennem effektiviseringer i energisektoren.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard bekræfter overfor Reuters, at der for øjeblikket arbejdes på et forslag med en markant mindre økonomisk ramme.

- Her taler vi ikke om peanuts. Vi er i gang med at udvide søgefeltet og forligsrammerne lidt, sådan at vi måske kan finde noget finansiering ved at finde effektiviseringer i energimarkedet, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079