23948sdkhjf

Ingen jobfest hos Siemens i 2012

I 2011 skabte Siemens 1078 nye arbejdspladser i Danmark som følge af kraftig vækst. En udvikling, der ikke ventes at fortsætte i 2012.
De fyrede Vestas-ansatte, skal derfor ikke regne med en håndsrækning fra Siemens Wind Power. Det skriver P4 Midt & Vest.

Et nogenlunde år
Efter år med vækst og 1078 nyansatte i 2011 kunne topchef for Siemens Wind Power Jan Kjærsgaard kort før jul over for Børsen oplyse, at han forventede ”et nogenlunde år” i 2012, og så heller ikke mere.

Forventningen er, at man med udgangen af 2012 vil have omtrent samme antal medarbejdere, som på nuværende tidspunkt.

Derfor skal de mange fyrede Vestas-folk ikke regne med en håndsrækning i form af nye jobs hos Siemens i år.

Medvind og modvind i 2011
Begge vindmølleproducenter har haft et travlt år. Hos Siemens i Brande måtte man geare sig til en helt ny rolle, mens Vestas kæmpede for at hive de forventede MW-ordrer hjem.

Siemens Wind Power blev en selvstændig division i Siemens-koncernen og fik tre regionale forretningsenheder i henholdsvis Europa, Asien og Amerika. Siemens Wind Power i Brande blev hovedkvarter for Europa, Mellemøsten og Afrika , herunder det store europæiske offshore-marked.

Med udgangen af 2011 var det store spørgsmål om Vestas nåede sit MW-mål og knapt var det nye år skudt ind, før meldingen fra Vestas var, at målet var nået. Pressechefen kunne oplyse " at forventningerne om en ordreindgang på 7.000-8.000 MW fastholdes ".

Kort før jul fik begge selskaber en fod inden for hos det tyske energiselskab E.On, der har valgt at installere 288 MW Siemens-møller og 267 MW Vestas-møller i de kommende år.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172