23948sdkhjf

Brug af SF6-gas i mellem-spændingsudstyr påvirker miljøet markant

I de seneste år er miljøet blevet et meget vigtigt emne i samfundet. Alarmerende rapporter om drivhuseffekten og klimaændringer betyder, at alle er klar over den alvorlige trussel mod livet på jorden. Det er på tide, at alle tager medansvar for denne udvikling

El-og energibranchen er i dag ansvarlig for 80 procent af verdens samlede forbrug af SF6 gas. I takt med at grønne og bæredygtige forsyningskilder som vind, gas og solenenergi vinder frem og skal kobles på elnettet, bliver der installeret flere og flere koblingsanlæg. Brugen af SF6-gas er derfor steget betydeligt hen over de seneste år og kommer fortsat til at gøre det, hvis vi ikke aktivt arbejder imod det. 

Og det bør vi. På trods af gassens mange fortræffeligheder. For SF6 blev allerede af Kyoto protokollen udpeget som en af seks drivhusgasser, som regeringer og virksomheder bør reducere eller helt undgå at bruge sammen med mere kendte gasser som kuldioxid, metan og lattergas. 

Bare et kilo SF6 svarer til 23.500 kilo CO2. Det gør gassen til den mest potente drivhusgas, vi overhovedet kender til. 

Der findes bedre løsninger

I 60’erne kom det første banebrydende SF6-fri koblingsudstyr på markedet, og siden er flere avancerede alternativer kommet til. Alternativer, som ofte er økonomisk fordelagtige på den lange bane, fordi der er forbundet mange ”skjulte” omkostninger til SF6-anlæggene, som kan undgås med alternativerne. Fx udgifter til trykinspektioner, genopfyldning, medarbejderuddannelse, værnemidler (PPE) og sikker bortskaffelse efter brug. Omvendt kræver de SF6-fri anlæg langt mindre vedligeholdelse og kan genbruges uden nogen skadelige biprodukter. Og så er de – naturligvis – langt bedre for vores klima.

Eaton har været med fra starten og i mere end 60 år har vi været pioner inden for SF6-fri koblingsanlæg til mellemspænding. Find ud af, hvorfor Eatons Xiria, som er et faststof isoleret koblingsanlæg til sekundær distribution, er et bevis på, at kompakte løsninger også fås uden brug af SF6 og læs om hvordan Xirias topmoderne design ikke tillader miljømæssige faktorer som støv, snavs, salt og fugt at påvirke udstyrets ydeevne.

Læs mere om cirkulær økonomi, og hvordan det påvirker miljøet, og få tilbundsgående viden om de forskellige typer isolering.

Download White Paper

 

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109