23948sdkhjf

Regeringen reducerer energiudspil med 1 milliard

Forud for dagens energiforhandlinger har klima- og energiministeren barberet en rund milliard af sin oprindelige energiinvesteringsplan. Det sker for at please oppositionen.
Når energiforhandlingerne genoptages i dag, bliver det med en ny opdateret udgave af Regeringens første udspil til energiforliget ”Vores Energi”, skriver Politiken.

Tidligere ville Regeringen investere 5,6 mia. kr. i, at gøre Danmark uafhængig af olie, kul og gas i 2050. Nu har man skåret 1 mia. kr. væk. Det sker for at komme oppositionen i møde i energiforhandlingerne.

Stadig ambitiøst trods nedskæringer
- Nu håber jeg, at alle vil finde arbejdstøjet frem. Vi har været hele vejen rundt om energisektoren for at finde effektiviseringer, og alle har leveret, siger Martin Lidegaard og uddyber:

- Det her går hverken ud over ambitionerne for klimaet eller beskæftigelsen. Det er til gavn for forbrugerne, for beskæftigelsen og for muligheden for at få en god dialog med oppositionen, siger han til Ritzau.

Det bliver på støtten til vindenergi, effektiviseringer af energiforsyningen og hos elselskaberne, at milliarden skal hentes.

Ikke mere end 3,6 mia. kr.
Selvom Martin Lidegaard håber på et bredt forlig på basis af den nye plan, så kan der være lang vej igen. Både Venstre og Konservative står fast på, at omstillingen til grøn energi ikke må koste mere end 3,6 mia. kr. Dertil kommer, at både V og K ønsker den planlagte NOx-afgift fjernet.

- Det er et skridt i den rigtige retning, men det er ikke nok. Hvis regeringen vil have en aftale, må den hjem og regne videre, så vi kan komme ned på tre milliarder, siger Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt om det seneste udspil fra klima- og energiministeren.

Heller ikke hos de Konservative bider man på krogen.

- Vi værdsætter da, at regeringen har bevæget sig, men det er stadig for stor en regning for erhvervslivet og forbrugerne, siger partiets energiordfører, Mike Legarth.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078