23948sdkhjf

EnergiMidt erhverver el-aktiviteter fra Studsgård Elektricitets- og Vandforsyning

Andelshaverne i Studsgård Elektricitets- og Vandforsyning siger ja til EnergiMidt og overdrager selskabets el-aktiviteter til energiselskabet.
Myndighedernes model for benchmarking vil i fremtiden gøre det endnu sværere at drive en sund el-forretning.

Derfor valgte andelshaverne i Studsgård Elektricitets- og Vandforsyning på en ekstraordinær generalforsamling i går aftes enstemmigt at stemme ja til at overdrage andelsselskabets el-aktiviteter til EnergiMidt.

Tilfreds formand
Formanden Knud Erik Svendsen er tilfreds, at medlemmerne fulgte anbefalingerne fra bestyrelsen om frasalg. For økonomien i andelsselskabets el-forretning har i en årrække været præget af manglende overskud.

- Det har fra bestyrelsens side været nærliggende at lede efter løsninger, der varetager medlemmernes interesser. Med alle de restriktioner som Energitilsynet til stadighed pålægger elselskaberne, ser vi det som en for stor risiko at fortsætte med vores el-forretning, fortæller Knud Erik Svendsen.

Derfor tog bestyrelsen tilbage i oktober initiativ til at drøfte mulighederne med EnergiMidt.

Nye muligheder for Studsgård-borgerne
I arbejdet med at nå hen til en salgsmodel har der især været fokus på at sikre den videre økonomi for andelshaverne i det fortsættende vandforsyningsselskab, samt at give el-kunderne i Studsgårds område hurtig adgang til ny teknologi og mulighed for komfort i hjemmet.

- Vi får med ét fjernet vores stigende driftsunderskud og modtager en kontantudbetaling, der sikrer sund økonomi i vores fortsatte vandforsyningsselskab. Samtidigt vil EnergiMidt hurtigst muligt gå i gang med at installere nye elmålere, der er fjernaflæste. Derved får Studsgård borgerne helt nye muligheder for at følge og minimere elforbruget, udtaler Knud Erik Svendsen.

Med vemod & stor respekt
Henvendelsen fra Studsgårds bestyrelse har EnergiMidt behandlet med stor respekt. For det er naturligvis vemodigt, at en andelsforening er nødt til at afvikle sin elektricitetsdel, der har eksisteret i over 100 år.

- EnergiMidts identitet er spiret fra de samme historiske frø. Vores forsyningsområde dækker i dag mange tusinde midtjyske private og virksomheder takket være energiselskaber, der gennem årtier har valgt at fusionere for at opnå stordriftsfordele, fortæller EnergiMidts direktør Holger Blok.

Studsgård-borgerne får en række velkomstfordele. De vil blandt andet blive præsenteret for rabatter på EnergiMidts energiløsninger, der blandt andet omfatter solcelleanlæg og jordvarme ligesom at EnergiMidts energirådgivere vil gennemgå byens minihal for mulige energibesparelser.

Overdragelsen skal endeligt godkendes af Energistyrelsen, hvilket betragtes som en formsag. Herefter vil overdragelsen få juridisk virkning fra 1. januar 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078