23948sdkhjf

EnergiMidts kunder energisparer for 20 mio. kiloWatt-timer

EnergiMidts kunder har i 2011 bidraget til, at selskabet kan opfylde sin aftale om nedbringelse af energiforbruget med Energistyrelsen. Det har kostet 6 mio. kr. i energitilskud.
EnergiMidt udbetalte i 2011 seks millioner kroner til private energiforbedringer i Danmark.

Landsdækkende i 2011
I 2011 gik EnergiMidt landsdækkende med sin tilskudsordning efter i to år at have givet kunder i eget forsyningsområde tilskud til energiforbedringer i private boliger. Det har vist sig at være en god plan for landets boligejere:

- At vores tilskud blev landsdækkende betød, at vi i 2011 har kunnet indberette energibesparelser for 20 millioner kiloWatt-timer til Energistyrelsen svarende til, at privatkunder i Danmark til sammen har modtaget seks millioner kroner i tilskud, fortæller boligrådgiver Susanne Fløjgaard, som er tovholder for tilskudsordningen fra EnergiMidt i Silkeborg.

Ikke for de blå øjnes skyld
Men hvorfor forærer EnergiMidt seks millioner kroner væk?

- Fordi energiselskabet skal bruge energibesparelserne i forhold til at opfylde en aftale med Energistyrelsen om aktivt at bidrage til at nedbringe det danske energiforbrug, fortæller Susanne Fløjgaard.

De fleste energiselskaber giver kun tilskud i eget forsyningsområde. Én af undtagelserne er netop det midtjyske energiselskab EnergiMidt, som i begyndelsen af 2011 gjorde sin ordning landsdækkende, fordi fordelene ved et mindre energiforbrug og dermed en mindre CO2-udledning jo ikke holder sig inden for et bestemt geografisk område.

Ligmed 1100 boligers varmeforbrug
De energibesparelser, som EnergiMidt har givet tilskud til i 2011, svarer til cirka 1100 boligers varmeforbrug beregnet ud fra, at en gennemsnitsbolig bruger for 18.100 kWh varme om året.

Tilskudsordningen fortsætter i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109