23948sdkhjf

Vindmølleindustrien: 8.000 arbejdspladser er i spil

Regeringens udspil på vindområdet vil sikre 8.000 danske arbejdspladser, viser beregninger. Derfor skal politikerne holde et højt ambitionsniveau i energiforhandlingerne, lyder opfordringen.
Der er mange nye job på spil i de igangværende energiforhandlinger. Alene på vindområdet vil regeringens udspil sikre omkring 8.000 job frem til 2020, viser Vindmølleindustriens beregninger på baggrund af analyser fra Energistyrelsen. Det får Vindmølleindustriens adm. direktør, Jan Hylleberg, til at komme med en klar opfordring til politikerne:

- Vindmølleindustrien kan skabe rigtig mange gode danske arbejdspladser. Derfor er det så vigtigt, at man holder et højt ambitionsniveau, siger han.

En af de kommuner, hvor vindenergi spiller en stor rolle for beskæftigelsen er Silkeborg Kommune. Her er der ca. 1.000 arbejdspladser med forbindelse til vindenergi. Det er i høj grad underleverandører, som producerer komponenter til vindmøller.

For Silkeborgs borgmester, Hanne Bæk Olsen (S), er energiforhandlingerne afgørende i forhold til beskæftigelsen:

- Virksomhederne i den midtjyske vindenergiklynge skaber mere end 80 % af den samlede omsætning for den danske vindenergi-branche. Mere end halvdelen af de højt kvalificerede medarbejdere indenfor vindindustrien arbejder her, påpeger hun.

Silkeborgs socialdemokratiske borgmester kan godt forstå de seks V-borgmestre, der har sendt et brev til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, hvori de opfordrer Venstre til at indgå et bredt forlig af hensyn til beskæftigelsen.

- Der er mange job på spil, og det betyder meget, at det bliver et bredt forlig. Det giver sikkerhed for investorerne. Jeg håber, at begge parter vil se på, hvad der er vigtigt for Danmark i et erhvervsmæssigt perspektiv, siger Hanne Bæk Olsen og understreger, at det er vigtigt at fastholde et højt ambitionsniveau.

- Vi har en førerposition på vindområdet. Vi har fat i noget, som vi ved, vi kan. Det må vi ikke sætte over styr.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen (9)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109