23948sdkhjf

Analyse: Regeringens energimål giver milliarder til el-branche

Investeringer i vindenergi, solceller og smart grid vil give el-branchen en meromsætning på 2-2,5 milliarder kroner over de næste otte år, viser analyse.
For at nå regeringens mål om en højere andel vedvarende energi i den danske elforsyning skal der investeres i vindenergi, solceller og et smartere elnet. Og det vil give en meromsætning på 2 - 2,5 milliarder kroner om året frem mod 2020, vurderer Tekniq i en analyse, skriver fagbladet Electra.

Vind, sol & smart-grid
Alene når det gælder hav- og vindmøller vil regeringens ambitioner medføre en meromsætning på mellem 180 og 250 millioner kroner årligt de næste otte år, vurderer seniorkonsulent og ph.d. Jesper Munksgaard, der har udarbejdet analysen for Tekniq.

Inden for solcelleområdet kan el-branchen forvente en meromsætning på mellem 400 og 800 millioner om året i samme periode.
Indførelsen af et intelligent elnet – også kaldet smart grid – bliver et andet stort kommende marked, forudser analysen. Her forventes en meromsætning på 540 millioner kroner årligt frem mod 2020.

Sidst, men ikke mindst, ligger der et potentiale i udbredelsen af varmepumper, biomasse, solvarme samt ændringer i fjernvarmen på 650 millioner kroner om året for el-branchen, ligesom en grøn erhvervsordning forventes at kunne indbringe branchen 500 millioner kroner årligt.

Stort potentiale i nye teknologier
Generelt er potentialet for meromsætning i forbindelse med udbredelsen af nye teknologier stort, mener Christian Jarby, teknisk chef hos Tekniq.

- Allerede de sidste par år er markedet for varmepumper og solceller øget betragteligt, men det kan blive meget, meget større, hvis der kommer handling bag de politiske udmeldinger, vurderer Christian Jarby.

Han påpeger desuden, at analysen slet ikke medregner den meromsætning, der ligger i energirenovering og energieffektiviseringer. Der er udelukkende set på teknologiomstilling.

Kilde: Dansk Elforbund

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078